Influents de la setmana febrer 2022 2

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

FEBRER 2022

MERCEDES DOMINGO

Directiva i consellera

L'executiva Mercedes Domingo, artífex de la consultora estratègica The Extra Mile i fundadora i presidenta del proveïdor de serveis de salut Jamic LLC, amb seu a San Diego (Estats Units), s'ha incorporat com a membre independent al consell d'administració de la companyia Nomen Foods. El grup d'alimentació, propietat de la cooperativa Arrossaires del Delta, ha fitxat Domingo per la seva trajectòria professional al sector de l'alimentació, on ha treballat per a multinacionals com Sara Lee, amb càrrecs de responsabilitat durant més de 20 anys. Primer, a Bimbo, on va arribar a ocupar la vicepresidència de màrqueting entre 2001 i 2003, posteriorment a Eurodough com a presidenta i consellera delegada, i, finalment, entre 2006 i 2009, vicepresidenta de la divisió Coffe & Tea, a Sara Lee International.

Domingo aportarà la seva experiència a l'òrgan de govern de Nomen Foods en un moment en què la companyia catalana ha completat la fase de concentrar-se només en la venda de productes de les seves pròpies marques i està preparada per iniciar nous reptes, com l'entrada al segment de plats precuinats. Llicenciada en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per ESADE, havent cursat l'International Management Program a HEC París i a la Universitat de Colònia, i un postgrau a Harvard, Mercedes Domingo també forma part del consell d'administració del grup francès Cérélia i entre el 2015 i el 2021 va ser consellera de l'Institut Català de Finances (ICF).

CARLES PUIG DE TRAVY

Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya

Carles Puig de Travy, degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya, s’incorpora al Consell Consultiu de Foment del Treball, integrat per destacats empresaris i representants de les entitats i institucions de l’àmbit econòmic català, amb la voluntat de contribuir a generar un context encara més favorable a l’activitat econòmica i empresarial a Catalunya. Els membres del Consell Consultiu de la patronal els escull la junta a proposta del president i és un òrgan que proposa les línies fonamentals d’actuació de l’organització empresarial. 

Puig de Travy es llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona. Auditor de professió i CEO d’Auditoria i Consultoria de Crowe, firma global de serveis professionals. També és president del Registro de Economistas Auditores (REA) del Consejo General de Economistas, membre del Consell Directiu del Registre d'Experts Comptables REC, secretari de la Junta Directiva de l’Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID) i auditor de comptes inscrit al Registre Oficial d’Auditors de Comptes (ROAC). Degà del Col·legi d’Economistes de Catalunya (CEC) des del novembre passat, Puig de Travy s’ha bolcat en potenciar la rellevància del CEC en l’actual escenari de transformació de les relacions econòmiques i socials basant-se en tres conceptes: Catalunya, creixement i canvi, amb el suport de tota la seva junta, paritària en gènere, de la qual n’és vicedegana Àngels Fitó Bertran.

 

JORDI SAVALL

Músic

La Royal Philharmonic Society ha distingit al viola gambista i director d'orquestra català Jordi Savall com a membre d'honor de l'entitat per la seva "valuosa aportació en la recuperació de tresors musicals que s'haurien pogut perdre sense el seu mestratge". La Royal Philharmonic Society, una de les entitats musicals més antigues i prestigioses del món, va crear el 1826 aquesta distinció honorífica per reconèixer "el servei a la música que han fet músics excepcionals al llarg de la història". Fins ara, a Catalunya només Pau Casals havia rebut aquest reconeixement. Entre altres dels intèrprets internacionals distingits al llarg de la història figuren Mendelssohn, Berlioz, Liszt, Wagner, Brahms, Txaikovski, Stravinski, Richard Strauss, Stephen Sondheim, Sarah Connolly o Pablo de Sarasate

Nascut a Igualada l'any 1941, Jordi Savall és una personalitat musical gràcies a més de quaranta anys dedicats a la recerca de músiques antigues que ha recuperat de l'oblit i que interpreta amb la seva viola de gamba o com a director, sent un dels principals referents internacionals en música històrica. Concertista, pedagog, investigador i creador, Savall és fundador dels grups musicals Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations i té també el seu propi segell discogràfic, Alia Vox. Segons el Centre Internacional de Música Antiga, al llarg de la seva carrera ha enregistrat i editat més de 200 discos de repertoris de música medieval, renaixentista, barroca i del classicisme, amb una especial atenció al patrimoni musical hispà i mediterrani.