Influents de la setmana juliol 2023 4

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

JULIOL 2023

MARTA PESSARODONA

Poeta

La poeta Marta Pessarrodona serà reconeguda enguany amb la Medalla d'Or de la Generalitat per "la seva trajectòria literària d'amplíssim nivell", juntament amb la cantant Maria del Mar Bonet i l'editor Eliseu Climent. Els guardons es lliuraran el pròxim 7 de setembre, en el marc dels actes de la Diada Nacional de Catalunya, segons ha anunciat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, que ha destacat el "compromís amb la llengua i la cultura" de les tres persones que seran reconegudes.

Nascuda a Terrassa l'any 1941, la poeta, narradora, assagista i traductora Marta Pessarrodona ja va rebre la Creu de Sant Jordi l'any 1997 i ha estat distingida amb altres importants guardons com el Premi Nacional de Cultura o el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes. Es va iniciar en el món de la poesia a finals dels anys 60, amb una prolífica obra que va recopilar coincidint amb el seu vuitantè aniversari, quan va publicar Tot m'admira. Poesia Completa (1965-2021). A més a més, al llarg de la seva vida ha desenvolupat infinitat de feines en el món editorial, des de biògrafa de figures com Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Caterina Albert i Frederica Montseny, fins a traduccions de poetesses com Simone de Beauvoir, Marguerite Duras, Erica Jong, Doris Lessing o Susan Sontag; passant per diversos treballs sobre Virginia Woolf i el Cercle de Bloomsbury.

 

ELENA FOGUET

Directora de negoci de Value Retail Spain

La Roca Village celebra aquests dies el seu 25è aniversari i ho fa com una destinació consolidada de referència per al turisme de compres. Des de la seva inauguració el 1988, el complex promogut pel grup Value Retail ha fet una inversió de més de 120 milions d'euros. Quan va obrir les portes comptava amb 30 botigues, però, gràcies a les successives ampliacions, avui disposa de 150 boutiques que donen feina a prop de 2.000 persones. El centre, que ha estat la porta d'entrada de múltiples marques de luxe al mercat català, té actualment una ocupació del 100%. El primer any, va aconseguir sumar un milió de visitants, xifra que ha anat creixent fins a assolir els 5 milions el 2022, per sobre de l'afluència prèvia al covid. El volum de visitants internacionals arriba al 60%.

"L'aposta de Value Retail per la Gran Barcelona ha estat ferma des del començament. Durant tots aquests anys hem treballat conjuntament amb les firmes i les entitats locals per posicionar Barcelona com a destinació de compres i experiències qualitatives, a l'alçada dels visitants més exigents", destaca Elena Foguet, directora de negoci de Value Retail Spain. La Roca Village va ser el segon centre del segell The Bicester Collection, que avui suma 11 villages a Europa i Àsia. El complex barceloní, destaca l'empresa, se situa actualment com un dels tres que més contribueixen al negoci, juntament amb La Vallée Village (París) i Bicester Village (Londres).

MONTSE CERQUEDA

Presidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials

Montserrat Cerqueda ha estat nomenada presidenta del Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya, seguint els Estatuts de l'entitat que indiquen que cada dos anys hi ha una alternança a la presidència entre el degà del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida i el president del Col·legi de Graduats Socials de Tarragona. Cerqueda és graduada social des de fa més de 30 anys, diplomada en relacions laborals i dret, màster en gestió administrativa i presidenta del Patronat de l'escola de relacions laborals i recursos humans adscrita a la Universitat de Lleida, on és professora del màster en Direcció i Gestió Laboral. Continuarà exercint també el càrrec de degana del Col·legi de Graduats Socials de Barcelona, Girona i Lleida (CGSB).

Cerqueda és sòcia i directora de Pimes i Relacions Institucionals de Teixidó Associats, empresa de serveis professionals amb oficines a Lleida, Balaguer, Tàrrega i Ponts que suma més de 90 professionals. El Consell de Col·legis de Graduats Socials de Catalunya és una corporació de dret públic que té com a finalitat, segons els seus estatuts, representar, coordinar i defensar la professió i els col·legis a l'àmbit territorial de Catalunya, d'acord amb els seus interessos i necessitats de la societat en relació amb l'exercici professional.