Influents de la setmana juny 2023 2

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

JUNY 2023

SONIA CORROCHANO

Directora de Planificació Aeroportuària d'Aena

Ascens de Sonia Corrochano, fins ara directora de l'Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-El Prat. L'executiva ha estat nomenada directora de Planificació Aeroportuària i Control Regulador de la Direcció General d'Aeroports d'Aena, fet que suposa que en la nova etapa serà la responsable de la planificació de tots els aeroports de la xarxa. Així mateix, liderarà les actuacions que finalment es duguin a terme sobre el futur de l'aeroport de Barcelona, segons ha explicat Aena. Eva Valenzuela rellevarà Corrochano com a directora de l'aeroport barceloní a partir del proper 1 de juliol.

Enginyera aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid, Corrochano ha dirigit l'aeroport de la capital catalana des del març del 2012, potenciant-ne el creixement i treballant en l'establiment de noves rutes de llarg radi. Vinculada a Aena des del 2002, abans havia exercit diferents responsabilitats a l'àrea d'operacions i va ser la directora del Pla Barcelona. Per la seva banda, Eva Valenzuela és Enginyera Aeronàutica per la Universitat Politècnica de Madrid i té 20 anys d'experiència al sector aeroportuari, havent iniciat la seva trajectòria a Aena el 2006, a l'aeroport de Palma de Mallorca i posteriorment al de Menorca, del que va ser directora. El 2020 va passar a treballar com a directora d'Operacions del Grup ADP-Aeroports de París i directora General Adjunta d'ADP Internacional. Ara es reincorpora Aena per assumir el lideratge de l'aeroport barceloní.

ÀLEX RIGOLA

Director teatral

Barcelona suma un nou escenari teatral amb la sala Heartbreak Hotel, dirigida per Irene Vicente i Àlex Rigola. L’espai obrirà el proper mes de setembre al barri del Badal i dedicarà la primera temporada a autors consagrats com Thomas Bernhard, Pier Paolo Pasolini o Henrik Ibsen. Segons expliquen els impulsors, la principal particularitat de la nova sala serà la proximitat entre espectadors i artistes, fet que remarquen “permet un treball interpretatiu semblant al primer pla cinematogràfic”. Amb aquesta missió, participaran actors com Pol López, Nausicaa Bonnín, Nao Albet, Miranda Gas, Andreu Benito, Lluisa Castell, Marc Rodríguez, Anna Alarcon, Pep Munné o Gonzalo Cunill. A banda, la sala serà la seu de la companyia formada per Vicente i Rigola, i començarà programant espectacles propis per anar escalfant l’espai, amb la previsió de convidar altres autors i artistes a partir del juliol de 2024. 

Rigola (Barcelona, 1969) és director i actor teatral. Es va formar en interpretació a l'Institut del Teatre. Tot i que va començar la seva trajectòria teatral com a intèrpret, es va acabar redirigint cap a la direcció d’espectacles. L'any 1997 va fundar la companyia Kronos Teatre. Així mateix, va ser director artístic del Teatre Lliure entre 2003 i 2011, i també de La Biennale di Venezia entre 2010 i 2016. Posteriorment, va codirigir els Teatros del Canal amb Natalia Álvarez Simó. 
LAIA ROGEL

Presidenta del Gremi de Publicitat

Laia Rogel es convertirà en la primera dona a ocupar la presidència del Gremi de Publicitat, de la Comunicació i el Màrqueting de Catalunya, entitat de la qual ja ha estat vicepresidenta els darrers dos anys. Rogel substituirà Álvaro Montoliu, que, coincidint amb l'equador del seu mandat, ha optat per fer un pas al costat i continuarà vinculat a la junta del Gremi com a vocal. Segons Montoliu, Rogel: "aportarà una mirada femenina necessària i acabarà d'executar el canvi de rumb que va iniciar l'actual junta directiva", que, segons destaca, en els darrers dos anys "ha aconseguit fer despertar el Gremi". Segons la junta, quan van prendre possessió es van trobar amb un Gremi "absolutament endeutat i desconnectat de la realitat del sector" i en aquests darrers dos anys els esforços s'han centrat a equilibrar econòmicament l'associació per garantir-ne la continuïtat i fer que torni a ser un referent.

Rogel (Lleida, 1981) és la fundadora i CEO de la Pometa, una de les agències de publicitat de referència de les terres de Ponent. Llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i màster d'Estratègies de Comunicació i Publicitat per Elisava, presideix l'Associació Professional d'Empresàries Ap! Lleida. Assumint la presidència del Gremi, Rogel es converteix en la primera dona que lidera l'associació després de 97 anys d'història. El traspàs es farà oficial el proper 7 de juny.