tapear en Barcelona

On fer unes tapes a Barcelona aquest octubre: sis hotels que no et pots perdre

Barcelona ofereix cada cop més propostes gastronòmiques dins dels seus hotels. Aquest octubre, et proposem sis bars i restaurants on la tapa es combina amb bona cuina, ambient i vistes úniques

Amb l’inici de la tardor i una meteorologia canviant, els hotels de Barcelona atresoren molts espais amb caràcter, encant o disseny on fer unes tapes, més enllà de les cotitzades terrasses que s’han convertit en un gran reclam quan el temps ho permet i de les que recentment us vam oferir una selecció de propostes. Però fins i tot en dies freds o plujosos és atractiu creuar les portes d’alguns dels principals establiments de la ciutat i tenir una bona experiència gastronòmica a les barres i taules dels seus bars i restaurants interiors. Amb el denominador comú d’un ambient especial i molt cuidat als 5 i 4 estrelles.

Us llancem ara algunes propostes de tapes i platerets en hotels de Ciutat Vella i l’Eixample per gaudir aquest octubre d’una millor volta a la rutina urbana després de l’estiu, i per retrobar-se amb els ingredients de la nova temporada.

Sofia Bar & Tapas (Grand Hyatt Barcelona). Tapes de qualitat en un espai amb estil

L’experiència de Sofia Bar & Tapas es viu tant a l’interior com a la seva agradable terrassa, a poca distància a peu de la Diagonal de Barcelona. L’espai gastronòmic (un dels cinc del luxós Grand Hyatt Barcelona) aprofundeix a la cuina mediterrània per fer brillar un repertori de tapes que abasten la tradició local però també tècniques contemporànies.

Algunas propuestas de Sofia Bar & Tapas.
Algunes propostes de Sofia Bar & Tapas.

Es tracta d’un bar, amb còmodes sofàs i butaques, on han sabut conjugar una bona elaboració i presentació amb els millors ingredients del moment, ja que l’oferta evoluciona en funció del producte de proximitat i l’estacionalitat. Per això, és possible que alguna de les seves propostes no estigui disponible en diferents moments de l’any, mentre que altres sorpreses es van incorporant.

És un bon lloc per gaudir de conserves de qualitat (Gildes de seitó, Musclos en escabetx, Navalles al natural, Cloïsses fines, Escopinyes, Sardines en oli…), i d’un bon pernil de gla i una selecció de formatges catalans. Però també hi ha elaboracions amb espurna dins de l’assortiment clàssic (Amanida russa amb gambetes vidre, croquetes, Bombes farcides de carn, truita de patates amb ceba caramel·litzada, i més).

Així com tapes a l’estil Sofia, per completar un bon pica-pica, on destaquen el seu Pop a la brasa o el 1/2 entrecot de vedella al grill de carbó. Sense oblidar opcions vegetarianes com la Coca de verdures escalivades i romesco. I una petita selecció de postres casolanes per a un final dolç.

Cada dia de 12.30 a 23.00 hores.

Bistrot (Hotel Villa Emilia by Katja & Antoine). Un secret gastronòmic en ple Eixample

L’Hotel Villa Emilia by Katja & Antoine va trencar motlles fa gairebé dues dècades al districte de l’Eixample en apostar per un model d’allotjament que incitava a sentir-se com a casa. Els fundadors, amb experiència a l’hostaleria a França, li van donar el nom de l’àvia de Katja, que havia residit abans a la finca.

El Bistrot del Hotel Villa Emilia by Katja & Antoine.
El Bistrot de l’Hotel Villa Emilia by Katja & Antoine.

L’afecte del projecte es deixa veure a tots els seus racons, i pel seu lloc a la gastronomia. Al seu Bistrot, l’equip de cuina elabora tant un menú de migdia de dilluns a dissabte, com una carta amb diferents plats i platets. Els diumenges se centren en aquestes opcions de tapes que no defrauden hostes i públic local.

Els productes de temporada nouvinguts del mercat són els seus pilars, així que l’oferta és canviant. Però no falten conserves, amanides de temporada, amanida russa de ventresca de tonyina, pinxos de truita, pernil ibèric, tàrtar de salmó i alvocat, montaditos variats, la seva famosa taula de formatges i altres temptacions. Per descomptat, rematats amb pastissos casolans i gelats artesanals, i un bon celler.

De dilluns a diumenge, de 13:00 a 22:30 hores.

Restaurante CentOnze (Le Méridien Barcelona). Platets de qualitat en plena Rambla

En plena Rambla és possible menjar bé, és possible trobar una cuina que també es dirigeix ​​al barceloní i amb un bon servei. Ho demostra el restaurant CentOnze (en referència al número que ocupa al cotitzat eix) de l’hotel Le Méridien Barcelona.

Ensalada de pulpo a la brasa en el CentOnze de Le Méridien Barcelona.
Amanida de pop a la brasa al CentOnze de Le Méridien Barcelona.

La seva carta inclou una selecció de tapes mediterrànies ideals per compartir, entre les quals figuren les Patates braves CentOnze, Croquetes casolanes, Pop a la brasa, Musclos al vapor, Selecció de formatges amb codonyat, Pernil ibèric tallat a mà amb pa de massa mare a graella, amanida amb gambes a l’allet, truita oberta  amb xistorra i formatge de Maó, Provolone fos amb albergínia a la graella, natxos casolans amb guacamole i més.

Pero además el restaurante ofrece una amplia carta de platos para quienes quieran ir más allá y probar algunas de sus especialidades, desde arroces a chuletones.

Però, a més, el restaurant ofereix una àmplia carta de plats per als que vulguin anar més enllà i tastar algunes de les seves especialitats, des d’arrossos fins a entrecots.

Tapes diàries de 17.00 a 22.30 hores.

Bar La Esquina (Hotel Regina). Una joia de les tapes al centre de Barcelona

El Bar La Esquina és freqüentat per molts barcelonins que busquen un punt de trobada gastronòmic a poca distància de la plaça de Catalunya, al centenari Hotel Regina. Emplaçat entre els carrers de Bergara, Pelai i Balmes, l’espai presumeix d’ànima local, amb una barra central que convida a compartir i gaudir de glops i tapes.

Una mesa en el Bar La Esquina, del Hotel Regina.
Una taula al Bar La Esquina, de l’Hotel Regina.

Vàlid tant per vermutejar com per a un sopar informal, la proposta gastronòmica que lidera el xef Lluís Cors parteix de la cuina de bar de tota la vida per afegir una versió contemporània, molt pensada i amb personalitat pròpia.

S’estructura en base a tapes i platerets per compartir, seduint amb sabors tradicionals, tocs innovadors i bon producte. Entre les calentes més destacades figuren Croquetes de rostit, Truita de dia amb ceba caramel·litzada, Bombes de la Barceloneta o Broqueta d’onglet a la brasa amb chimichurri. Mentre que hi ha tapes fredes de gran èxit com Amanida de patates a la llimona amb tàrtar de tonyina vermella o la Cecina amb Idiazábal.

Però a més, s’ofereixen arrossos per compartir, com el de galta de porc estofada amb ou ferrat o el de llagostins, pop i allioli; platets del mar entre els quals brilla el Bacallà amb vinagreta de mongetes, i plats de carn com les Mandonguilles amb sípia i llagostí.

De dilluns a dissabte de 12.00 ha 23.30h i diumenge de 17.00 ha 23.30 h.

Le Bouchon (Mercer Hotel Barcelona). Un gastrobar d’alt nivell al Gòtic

Recorrent els estrets carrers del Gòtic, alguns hotels brillen amb llum pròpia perquè han rescatat edificis històrics que no només gaudeixen els turistes, sinó també la ciutadania que descobreix els seus serveis. I Le Bouchon, el gastrobar del Mercer Hotel Barcelona, ​​és tota una exhibició d’aquest propòsit.

Tapas y platillos en Le Bouchon, en Mercer Hotel Barcelona.
Tapes a Le Bouchon, a Mercer Hotel Barcelona.

L’hotel està situat en un conjunt d’edificis restaurats artísticament pel reconegut arquitecte Rafael Moneo, i s’aixeca sobre una part de la muralla romana de l’antiga Bàrcino.

Als seus baixos, Le Bouchon és un espai modern i informal on gaudir de bones copes i vins acompanyats amb tapes i platets elaborats amb producte local. Concebut com un homenatge als bars de barri de tota la vida, aposta per una varietat de platets tradicionals i contemporanis de la mà del xef Xavier Lahuerta.

Entre les seves elaboracions figuren Sardina fumada, Croquetes de pernil ibèric, Calamars a l’andalusa amb salsa de tomàquet a la vainilla, Albergínia fregida amb mel i formatge, Brandada de bacallà amb allioli negre, Planxat de sobrassada i mozzarella, Bomba del Gòtic, l’Ensaladilla, embotits del Pirineu, entre d’altres. També hi ha algunes opcions de platerets destacables, com la seva Brandada de bacallà, o el Tatin de remolatxa amb pera confitat al clau i cardamom.

Els carnívors gaudiran també amb especialitats com el garró de porc Duroc amb polenta de Piemont i la Carrillera de vedella a la canyella amb vi negre DO Empordà i iuca, entre altres temptacions.

De dilluns a diumenge, de 12.30 a 16.30 hores i de 18.30 a 23.00 hores.

Sintonia (Hotel Gallery). Més que tapes i mig centenar de vins

El restaurant Sintonia ha arrelat a l’Hotel Gallery amb una oferta de cuina de tradició renovada, que també incideix en el producte local de màxima qualitat. Advoquen per una cuina sana, a foc lent i a foc de brasa, però el tapeig té molt a dir a la seva carta.

Tapeo en Sintonia, en el Hotel Gallery.
Tapeo en Sintonia, en el Hotel Gallery.

És un espai modern, amb un servei amable i molt proper, que es completa amb una agradable terrassa interior.

Les tapes tradicionals es conjuguen amb més de 50 vins de les diferents DO seleccionades, millorant l’experiència. Per compartir, com a aperitius suggereixen la Gilda de Bacallà, piparra i ceba vermella; el Brioche de croissant, mantega trufada i anxova de Perelló; Ostra Poget especial Normandia, bloody mary mexicà i bec de gall; Hummus de l’Alta Anoia amb vegetals; Pernil Ibèric de Guijuelo tallat a mà; Croqueta de Pollastre de pagès i pernil ibèric; Croqueta negra de calamar; Selecció de formatges afinats; o Ssam de garrí de porc negre de Can Company amb salsa agredolça.

Diàriament, de 13.00 a 23.00 hores.

I moltes propostes més

Aquestes són sis propostes seleccionades entre les moltes que proposen des del Gremi d’Hotels de Barcelona, ​​en una campanya llançada amb el suport de l’Ajuntament, i que pots descobrir a la seva web mesqhotels.cat. L’objectiu és que el públic local descobreixi els fogons i els racons únics per assaborir que ofereixen els hotels, molt més enllà de l’allotjament.