Top Influents de la setmana 2 de novembre

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

 Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

NOVEMBRE 2020

Ricard Zapatero

Director de Negoci Internacional de Fira de Barcelona

El director de negoci internacional de Fira de Barcelona, Ricard Zapatero, presidirá l’associació de recintes firals més gran d’Europa entre 2021 i 2022, amb el repte de revertir un moment molt delicat pel sector de les fires i convertir-les en un instrument clau per a la reactivació económica. Zapatero ha estat escollit president de la European Major Exhibition Centres Association (EMECA), que està integrada per 24 grans recintes firals, amb una superfície de més de 100.000 metres quadrats cada un i que, en conjunt, organitzen més de 2.000 esdeveniments a l’any, amb 38 milions de visitants. 

“Estic convençut que el sector firal i congressual tindrà una gran importància en la necessària recuperació econòmica”, afirma Zapatero, que es va incorporar a Fira de Barcelona l’any 2003 com a director comercial procedent de Volkswagen Audi España.

Carles Domènech

President Executiu d'AbilityPharma 

L’equip que lidera el Dr. Carles Domènech ha aconseguit que la poderosa agència del medicament dels Estats Units, la FDA, autoritzi l’inici d’un assaig clínic per demostrar que la molècula desenvolupada per la biotecnològica catalana AbilityPharma és efectiva en la lluita contra el càncer de pàncrees, un del més mortífer que existeix i que està orfe de tractaments específics.Si l’assaig té èxit ---es desenvoluparà en hospitals d’Estats Units, Catalunya, Israel i França---, AbilityPharma podria fer una gran contribució a la farmacologia oncològica mundial i donar un fort impuls a l’ecosistema biofarmacèutic català, a més a més de retornar un fort rendiment a la inversió efectuada pels fons i business angels que han donat suport financer a l’empresa fins ara.

Fina Miralles

Artista

Nascuda a Sabadell l’any 1950, Fina Miralles és una artista plàstica i conceptual catalana que des d’aquest mes i fins al 5 d’abril de 2021 exposa una retrospectiva de la seva obra al MACBA. L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer Miralles, restituir el seu lloc en la historiografia de l’art. Els seus primers treballs van estar marcats per la dictadura franquista, amb un obra que volia trencar amb l’art academicista de l’època i que va fer que les seves propostes fossin complexes i molt difícils d’etiquetar. Miralles, avui afincada a Cadaqués, va participar en la fundació i en la gestió d’espais emblemàtics d’art contemporani com la Sala Vinçon de Barcelona, la Sala Tres de Sabadell i l’Espai 13 de la Fundació Joan Miró de Barcelona.