bonavista moxy barcelona

Bonavista, la terrassa que revoluciona el Moxy Barcelona

Elevant-se sobre la ciutat, Bonavista -la nova terrassa de l'Hotel Moxy Barcelona- irradia energia amb la seva estètica pop de colors vibrants, irresistibles vistes de Montjuïc i l'Eixample, i una proposta que combina còctels imaginatius, cuina mediterrània desenfadada i diversió sota el sol. De la mà del reconegut Grup Confiteria, aquesta rooftop de més de 500m² promet convertir-se en el nou punt de trobada de l'estiu barceloní

L’Hotel Moxy, aquesta divertida i irreverent creació que va rellevar l’any passat l’anacrònic Expo Hotel al costat de l’estació de Sants, es mereixia una terrassa a l’alçada. Li ha proporcionat la seva aliança amb l’infal·lible Grup Confiteria, que no deixa de créixer a Barcelona i ara ha coronat ni més ni menys que 500 metres quadrats de terrassa amb una fórmula d’atractius còctels i gastronomia desenfadada i en sintonia amb el colorit escenari. Es diu Bonavista, i ja és cita obligada de la temporada.

Terrassa del restaurant Bonavista.
Terrassa del restaurant Bonavista.

El look d’aquest entorn, amb capacitat per a més de 200 persones i vistes que sense esforç abasten de Montjuïc a l’Eixample, trenca amb el de qualsevol altre rooftop de la capital catalana. El seu aspecte setanter, pop, d’intens vermells, grocs, verd, fúcsia, violeta… i que recorda alguns edificis retro a Miami Beach, no deixa indiferent. Desemboca en un ambient informal, on ve de gust prendre alguna cosa a qualsevol hora (sota els seus tendals), però especialment en estimulants tardes, on coincideixen joves barcelonins i part del turisme allotjat, sigui per a un brindis estival o per dinar o sopar a les alçades.

Cal recordar que Moxy és la marca més divertida i canalla del gegant de l’hoteleria Marriot, gestor de l’hotel en aliança amb Selenta Group. Amb 414 habitacions i un interiorisme modern i atrevit, van confiar en el Grup Confiteria (que suma i segueix locals on menjar o beure a Barcelona, com la recent recuperada La Font del Gat, Ultramarins Marín, el Bar Muy Buenas…., i les arxipremiades cocteries Paradiso i Dr. Stravinsky, entre d’altres) per sintonitzar amb l’oferta que ja desplegaven a la planta principal i altres espais comuns.

Barra i zona de taules coberta a Bonavista.
Barra i zona de taules coberta a Bonavista.

Pichiglas Studio torna a signar aquest nou projecte del grup català, que té la virtut d’apuntar sobretot al públic local, a base d’ambient i preus molt continguts. Les tardes de rumba a la seva programació en són un exemple.

Diversió i picades d’ullet locals

I també hi ha referències locals imprevistes, com els obstacles del minigolf que dinamitza una part de la terrassa, inspirats en icones com el Cobi olímpic o la Torre Calatrava. Per cert, fins i tot han col·locat pista de curling, per als que no es conformen amb la contemplació. La piscina del nivell superior, però, és per als hostes.

Tosta con tartár de atún Balfegó, Ensaladilla rusa escabechada y Crudo de pez limón con vinagreta cítrica.
Torrada amb tartàr de tonyina Balfegó, Amanida russa escabetxada i Cru de peix llimona amb vinagreta cítrica.

Còctel per començar o acabar

Entrant en matèria, el més fàcil d’entrada és sucumbir a un còctel, que aquí nodreixen amb carta pròpia –òbviament més popular que a les cocteries d’autor–, però ben elaborada, resultona i estimulant. En aquest Cocktail bar, en encesos vermells i taronges i amb aire de Dinner americà, es pot alleujar la canícula a base de hits com el seu Spicy Mango amb tequila, gingebre, chipotle i sake yuza; el Meló Meló a base de vodka, meló, verdejo i bitte de menta o el Bonavista Huricana amb rom vell, rom picant, amaretto, shrub de mandarina i suc de llimona. També destaca la seva pròpia versió de Bloody Mary, idònia per obrir la gana.

Uno de los cócteles, en la terraza de Bonavista.
Un dels còctels de la terrassa de Bonavista.

Pel que fa a la taula, la carta de temporada, que han anat afinant en aquestes primeres setmanes, és més que correcta en el context i en relació qualitat preu. No hi ha plats sorprenents ni amb pretensions, però el repertori és fresc, solvent i idoni per compartir amb bona companyia. Per picar no falten els clàssics mediterranis, com Calamars a l’andalusa (14,5 euros), Gambetes fregides, una molt bona Amanida russa escabetxada (7,5 euros) i Ostras, entre altres clàssics.

Pulpo frito con hummus de lentejas y encurtidos.
Pop fregit amb hummus de llenties i adobats.

Hi ha amanides, plats de l’horta més cridaners com la Milanesa d’albergínia (12,5) o el Carpaccio de carbassó amb sardina fumada; uns pocs entrepans poderosos, com el Cubanito (llom de porc rostit, pernil dolç, formatge suís, cogombres i mostassa) i l’Hamburguesa de la casa, amb melmelada de bacó i salsa americana, que serveixen amb patates; o una selecció de plats amb ous que se surten del que és habitual (com la saborosa Truita carbonara amb idiazabal fumat i fines làmines de cansalada ibèrica; o els Ous fregits amb gamba de vidre).

Pluma ibérica con chalotas, espárragos y cremoso de chirivía.
Ploma ibèrica amb escalunyes, espàrrecs i cremós de xirivia.

Rondant els vint euros hi ha dues opcions d’arròs (amb molls o amb secret ibèric), mentre que els principals es completen amb quatre de peix i altres tantes de carns. A destacar el Pop fregit amb hummus de llenties i adobats, 16,5 euros, en una combinació de contractes original i que no eclipsa el protagonista). I també la tendresíssima i ben brasejada Ploma Ibèrica amb escalunyes, espàrrecs i cremós de xirivia.

La petita carta de postres incorpora fruita a gairebé totes les propostes per alleugerir-les (Maduixes amb mascarpone, Pinya colada, Plàtan glacé…), així com gelats. Encara que molts tanquen la sessió amb un bon glop i per descomptat allarguen la vetllada.

Tot i que l’espai obert de terrassa i els chill outs són protagonistes a l’estiu, les sales semitancades de menjador permetran a Bonavista continuar sent un punt de trobada fins i tot a l’hivern.