L’arribada de la marca Grand Hyatt a Barcelona , donant una nova (i millor) vida a l’icònic hotel que va néixer amb el nom de Princesa Sofia (1975) i que poc abans de la pandèmia es va reestrenar com a Sofia, ha portat també alegries gastronòmiques . El segell nord-americà ha incorporat els seus propis retocs al reformat i luxós hotel , però sobretot ha replantejat l’oferta de restauració, que s’anirà presentant a poc a poc. A la tardor arribarà Leña , de Dani García, però de moment acaba d’aixecar el teló Maymanta, del xef Omar Malpartida , i en pocs dies ja ha esdevingut un imprescindible per a molts addictes a la gastronomia peruana.
La ciutat suma cada vegada més oferta en aquest sentit, però el nou restaurant parteix amb l’avantatge de comptar amb un ‘germà’ més gran a Eivissa amb el mateix nom que li ha permès enlairar-se ja amb maduresa i una oferta rodona a la capital catalana.
![El xef Omar Malpartida.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/El-chef-Omar-Malpartida.jpg)
La fórmula de Maymanta es desmarca de la competència per conjugar el disseny, l’art, la passió pel bon servei, la cocteleria, el vi, la música i “el millor del producte fresc peruà amb els productes de proximitat local”, resumeixen. Malpartida ha obert camí amb altres restaurants a Madrid i Menorca, i a Barcelona arriba en gran coronant l’ última planta del Grand Hyatt i abrigallat per una terrassa panoràmica d’impressió que sens dubte arrasarà aquest estiu.
![Pa de brioix i mantegues.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Pan-de-brioche-y-mantequillas.jpg)
El xef, que viatja contínuament al seu país per importar sabors, tècniques i idees que fusiona amb la cuina mediterrània, exhibeix en el seu debut barceloní presentacions impecables, producte de primera tractat amb molt d’afecte, plats amb personalitat i un entorn on propulsa la cuina i alegra la resta de sentits.
![Coca de choclo de blat de moro, amb gambetes, fals caviar i tartar de gamba vermella.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Tortita-de-choclo-de-maiz-con-camarones-falso-caviar-y-tartar-de-gamba-roja.jpg)
L’ interiorisme de l’espectacular restaurant està signat –com tants locals destacats de Barcelona– per Futur2. Fusiona alguns elements tradicionals de Catalunya amb els de la cultura peruana. El verd i el taronja de la seva selva posen el punt exuberant però no excessiu a lespai, molt acollidor i lluminós. Destaquen també la seva vaixella artesanal, en tons terra que evoquen les tres regions peruanes, i els seus llums reciclats.
![Ceviche crioll de Maymanta.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Ceviche-criollo-de-Maymanta.jpg)
Però allò essencial, allò que arriba a taula, està a l’alçada de l’escenografia. Ingredients importats directament de l’ Amazònia, els Andes i el mar Pacífic es casen amb el peix fresc i la verdura de proximitat, amb una tècnica i sensibilitat que transcendeixen a cada elaboració.
Un 70% del mar a la carta de Maymanta
La carta (amb un 70% del mar) mereixeria diverses visites, però el servei té un coneixement a fons de les preparacions i orienta el comensal en els sabors i les particularitats de cada plat. Entre les tapes , destaca la coca de choclo de blat de moro (recorden les andaluses, encara que aquí se serveixen molt fines) amb gambetes deshidratades fregides, fals caviar d’oli d’oliva, mousse de guacamole i tàrtar de gamba vermella, una joieta delicadament servida.
![Pop, mole i alvocat.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Pulpo-mole-y-aguacate.jpg)
No és fàcil triar ceviche , amb una barra dedicada a la matèria. Provem el crioll , a base de fresc corball, llet de tigre d’ají groc o rocotos, ceba, el just toc de coriandre, choclo i cremós de moniato. Equilibrat i deliciós, i amb el plus dels llardons de calamar que afegeixen textures.
De l’apartat de Brases i asadets mereix ser destacat el Pop, mole i alvocat. Se serveix un tentacle amb un plat dissenyat específicament i salsa anticutxera, amb una deliciosa palta o alvocat a la brasa i mole a base de cacau. Una composició fabulosa.
![Llom saltat.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Lomo-saltado.jpg)
De l’apartat de Wok provem el ‘Lomo saltado’, amb filet saltat al wok, glace de carn, ceba i tomàquets fumats, ají groc tatemat, patata groga peruana cruixent i arròs amb choclo en un bol a part. Carn al punt i verdures delicioses, encara que sense tanta agudesa com la resta del menú.
Postres i glops
La carta abasta com no el tiradet nikkei, pollastre canga, anticucho de llom… i fins i tot mitjana a la brasa amb 21 dies de maceració; o especialitats com la Paella d’ànec per a dues persones. També despunta una Barra marina , amb crustacis i peixos a pes i en diversos talls.
![Panacotta de lúcuma i Torrija apicaronada.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Panacotta-de-lucuma-y-Torrija-apicaronada.jpg)
El festí es pot tancar amb alguna de les seves quatre postres . La Panacotta de lúcuma –una fruita peruana– (amb almívar de cafè, cruixent d’arròs amb llet i xocolata) està molt renyida amb la Torrija apicaronada (amb brioix de carbassa, cinc tipus de llet, mel a base de figa, paper de maracujà i gelat de festucs –de vegades de figa–).
Menció a part mereixen les begudes. La seva barra aprofundeix en el millor de la destil·leria peruana. Ginebres, piscos, vodkes i whiskies elaborats amb ingredients peruans són la seva essència. Brillen els piscos macerats amb fruites i espècies amb què molts arrenquen (o mariden) el dinar o sopar. Però també s’hi ofereixen unes 80 referències de vins de tot el món.
![Imatge de Maymanta amb la terrassa panoràmica de fons.](https://www.thenewbarcelonapost.cat/wp-content/uploads/2024/05/Imagen-de-Maymanta-con-la-terraza-panoramica-de-fondo.jpg)
El preu final és molt diferent segons la gana i les eleccions. Però (excepte les tapes) la majoria de plats es mouen entre els 20 i els 30 euros, fent justícia al producte i l’espai. Cal destacar que obre cada dia i en horari XXL, encara que amb carta reduïda a la tarda.
Maymanta . Hotel Grand Hyatt
Pl. Piux XII, 4 08028 Barcelona Tel.: 614 35 71 87
Diàriament de 12.30 a 24.00, excepte divendres i dissabte fins a les 1.30h