Maymanta restaurante peruano en Barcelona
BARCELONA I GASTRONOMIA, ARA EN UN ÚNIC LLOC

Obre a Barcelona el restaurant Maymanta, per a amants de la gastronomia peruana

Sota la batuta del xef Omar Malpartida i dins del luxós hotel Grand Hyatt a Barcelona, ​​el restaurant Maymanta combina 'el millor del producte fresc peruà amb els productes de proximitat local'

L’arribada de la marca Grand Hyatt a Barcelona , ​​donant una nova (i millor) vida a l’icònic hotel que va néixer amb el nom de Princesa Sofia (1975) i que poc abans de la pandèmia es va reestrenar com a Sofia, ha portat també alegries gastronòmiques . El segell nord-americà ha incorporat els seus propis retocs al reformat i luxós hotel , però sobretot ha replantejat l’oferta de restauració, que s’anirà presentant a poc a poc. A la tardor arribarà Leña , de Dani García, però de moment acaba d’aixecar el teló Maymanta, del xef Omar Malpartida , i en pocs dies ja ha esdevingut un imprescindible per a molts addictes a la gastronomia peruana.

La ciutat suma cada vegada més oferta en aquest sentit, però el nou restaurant parteix amb l’avantatge de comptar amb un ‘germà’ més gran a Eivissa amb el mateix nom que li ha permès enlairar-se ja amb maduresa i una oferta rodona a la capital catalana.

El xef Omar Malpartida.
El xef Omar Malpartida.

La fórmula de Maymanta es desmarca de la competència per conjugar el disseny, l’art, la passió pel bon servei, la cocteleria, el vi, la música i “el millor del producte fresc peruà amb els productes de proximitat local”, resumeixen. Malpartida ha obert camí amb altres restaurants a Madrid i Menorca, i a Barcelona arriba en gran coronant l’ última planta del Grand Hyatt i abrigallat per una terrassa panoràmica d’impressió que sens dubte arrasarà aquest estiu.

Pa de brioix i mantegues.
Pa de brioix i mantegues.

El xef, que viatja contínuament al seu país per importar sabors, tècniques i idees que fusiona amb la cuina mediterrània, exhibeix en el seu debut barceloní presentacions impecables, producte de primera tractat amb molt d’afecte, plats amb personalitat i un entorn on propulsa la cuina i alegra la resta de sentits.

Coca de choclo de blat de moro, amb gambetes, fals caviar i tartar de gamba vermella.
Coca de choclo de blat de moro, amb gambetes, fals caviar i tartar de gamba vermella.

L’ interiorisme de l’espectacular restaurant està signat –com tants locals destacats de Barcelona– per Futur2. Fusiona alguns elements tradicionals de Catalunya amb els de la cultura peruana. El verd i el taronja de la seva selva posen el punt exuberant però no excessiu a lespai, molt acollidor i lluminós. Destaquen també la seva vaixella artesanal, en tons terra que evoquen les tres regions peruanes, i els seus llums reciclats.

Ceviche crioll de Maymanta.
Ceviche crioll de Maymanta.

Però allò essencial, allò que arriba a taula, està a l’alçada de l’escenografia. Ingredients importats directament de l’ Amazònia, els Andes i el mar Pacífic es casen amb el peix fresc i la verdura de proximitat, amb una tècnica i sensibilitat que transcendeixen a cada elaboració.

Un 70% del mar a la carta de Maymanta

La carta (amb un 70% del mar) mereixeria diverses visites, però el servei té un coneixement a fons de les preparacions i orienta el comensal en els sabors i les particularitats de cada plat. Entre les tapes , destaca la coca de choclo de blat de moro (recorden les andaluses, encara que aquí se serveixen molt fines) amb gambetes deshidratades fregides, fals caviar d’oli d’oliva, mousse de guacamole i tàrtar de gamba vermella, una joieta delicadament servida.

Pop, mole i alvocat.
Pop, mole i alvocat.

No és fàcil triar ceviche , amb una barra dedicada a la matèria. Provem el crioll , a base de fresc corball, llet de tigre d’ají groc o rocotos, ceba, el just toc de coriandre, choclo i cremós de moniato. Equilibrat i deliciós, i amb el plus dels llardons de calamar que afegeixen textures.

De l’apartat de Brases i asadets mereix ser destacat el Pop, mole i alvocat. Se serveix un tentacle amb un plat dissenyat específicament i salsa anticutxera, amb una deliciosa palta o alvocat a la brasa i mole a base de cacau. Una composició fabulosa.

Llom saltat.
Llom saltat.

De l’apartat de Wok provem el ‘Lomo saltado’, amb filet saltat al wok, glace de carn, ceba i tomàquets fumats, ají groc tatemat, patata groga peruana cruixent i arròs amb choclo en un bol a part. Carn al punt i verdures delicioses, encara que sense tanta agudesa com la resta del menú.

Postres i glops

La carta abasta com no el tiradet nikkei, pollastre canga, anticucho de llom… i fins i tot mitjana a la brasa amb 21 dies de maceració; o especialitats com la Paella d’ànec per a dues persones. També despunta una Barra marina , amb crustacis i peixos a pes i en diversos talls.

Panacotta de lúcuma i Torrija apicaronada.
Panacotta de lúcuma i Torrija apicaronada.

El festí es pot tancar amb alguna de les seves quatre postres . La Panacotta de lúcuma –una fruita peruana– (amb almívar de cafè, cruixent d’arròs amb llet i xocolata) està molt renyida amb la Torrija apicaronada (amb brioix de carbassa, cinc tipus de llet, mel a base de figa, paper de maracujà i gelat de festucs –de vegades de figa–).

Menció a part mereixen les begudes. La seva barra aprofundeix en el millor de la destil·leria peruana. Ginebres, piscos, vodkes i whiskies elaborats amb ingredients peruans són la seva essència. Brillen els piscos macerats amb fruites i espècies amb què molts arrenquen (o mariden) el dinar o sopar. Però també s’hi ofereixen unes 80 referències de vins de tot el món.

Imatge de Maymanta amb la terrassa panoràmica de fons.
Imatge de Maymanta amb la terrassa panoràmica de fons.

El preu final és molt diferent segons la gana i les eleccions. Però (excepte les tapes) la majoria de plats es mouen entre els 20 i els 30 euros, fent justícia al producte i l’espai. Cal destacar que obre cada dia i en horari XXL, encara que amb carta reduïda a la tarda.

Maymanta . Hotel Grand Hyatt

Pl. Piux XII, 4 08028 Barcelona Tel.: 614 35 71 87

Diàriament de 12.30 a 24.00, excepte divendres i dissabte fins a les 1.30h