Els entorns de treball s'han flexibilizat durant els últims anys. © Pixabay

Hybo accelera l’expansió internacional de la seva plataforma de gestió d’espais de treball

Més de 30.000 treballadors de 17 països utilitzen les eines de la ‘startup’, que es proposa assolir els 50.000 usuaris aquest any

L’entorn laboral ha canviat de manera radical en els últims anys: feines en remot, treball híbrid, coworkings, oficines diàfanes que han canviat els cubicles per puffs i espais de trobada i distensió. En aquest procés de canvi detonat per la pandèmia, han emergit amb força els espais de treball flexibles que s’adapten a la presencialitat dels treballadors, sense escriptoris fixos i amb espais compartits, des de sales de reunions a aparcaments.

Aquesta flexibilitat representa avantatges tant per a empreses com per a empleats, i ha de gestionar-se perquè no es converteixi en un maldecap per a cap dels dos. Arribar a treballar i que no hi hagi escriptori lliure o tenir una reunió i que totes les sales estiguin ocupades són situacions que es donen quotidianament en empreses de tota mida.

La startup Hybo va emergir fa quatre anys dins del grup Raona amb la finalitat de gestionar els espais de treball i prevenir precisament aquest tipus de situacions. “Tot va començar creant una solució ad hoc per a un client del grup. Vam anar evolucionant, i vam veure que tenia cabuda en el mercat”, explica el cofundador i CEO de Hybo, Nicolás Smith.

Després de llançar diverses proves i de rebre una bona acollida per part de les empreses, el grup Raona, que acumula més de 20 anys en l’àmbit de la innovació empresarial, es va decidir el 2023 a constituir Hybo com a societat, dins del portfoli de la companyia.

“Vam començar amb una desena de clients, i avui en tenim uns 80”, destaca Smith. De mitjana, les empreses que utilitzen les eines de Hybo per gestionar els seus espais de treball compten amb entre 2.000 i 3.000 treballadors: “El nostre client ideal són les grans companyies de renom”.

Ara, la startup ha superat els 30.000 usuaris en 17 països amb la seva plataforma de gestió d’espais corporatius. De cara al que queda de 2025, “l’objectiu és continuar expandint la solució a mercats d’Europa i als Estats Units”, destaca Smith.

Hybo preveu arribar a entre 100 i 150 clients aquest any

L’empresa, que mira també cap a Àsia en fases futures, es proposa d’aquesta manera accelerar una internacionalització que “ja porta bon ritme”. Amb aquesta expansió, la companyia aspira a assolir entre 40.000 i 50.000 usuaris enguany, d’entre 100 i 150 empreses, en funció de la seva mida.

Des de la seva posada en marxa, l’empresa ha anat ampliant les seves funcionalitats: el que va començar com una eina de reserva d’espais com escriptoris i sales de reunions, s’ha anat expandint i ara inclou també serveis corporatius com la gestió de beneficis i la comunicació interna.

El CEO y cofundador de Hybo, Nicolás Smith.
El cofundador i CEO de Hybo, Nicolás Smith.

La plataforma posa l’accent també en la mobilitat sostenible, a través de la gestió no només d’aparcaments, sinó també de llançadores, flotes i cotxes compartits. A més, ha fet un pas endavant i ha integrat funcionalitats centrades en el benestar del treballador, amb la reserva d’activitats com ioga, entrenaments i esdeveniments. “Hem passat de ser una empresa de booking corporatiu a una de workplace experience, per connectar empreses, persones i edificis”, recalca Smith: “Volem ser una solució que convidi a l’empleat a sentir-se més a gust quan va a l’oficina”.

Per incloure els diferents serveis dins de la seva plataforma, l’empresa s’integra en el hardware dels edificis, com portes de control d’accés i ascensors: “Continuem fent partnerships amb tercers amb l’objectiu d’aportar valor al client final”, segons Smith. Alhora, la companyia continua desenvolupant noves funcionalitats, vinculades també a l’oci, amb les quals vol liderar la gestió intel·ligent d’espais de treball.