Plaques fotovoltaiques instal·lades en la coberta de la fàbrica de Damm a El Prat de Llobregat.

Damm inverteix en més plaques solars i ja produeix el 60% de l’energia que consumeix

El grup cerveser eleva a més de 32.000 m² la seva superfície fotovoltaica, que ara preveu ampliar amb una inversió addicional de 3,6 milions que permetrà la instal·lació de 23.500 m² a la ZAL i als seus complexos productius del Prat, Múrcia i Màlaga

Damm intensifica els plans en matèria d’eficiència energètica i sostenibilitat. El grup barceloní acaba d’ampliar les instal·lacions fotovoltaiques instal·lades a diverses plantes i anuncia per al 2023 una inversió addicional de 3,6 milions d’euros per consolidar-se com la cervesera que té més extensió de plaques solars a la península Ibèrica.

Les darreres ampliacions han permès a Damm incrementar fins a 32.183 metres quadrats la superfície fotovoltaica, cosa que ha permès que la companyia autoprodueixi actualment 7,1 GWh d’energia neta a l’any. Ara, projecta per l’any vinent instal·lar 23.500 metres quadrats més a la fàbrica del Prat de Llobregat, a la plataforma logística de la ZAL del Port de Barcelona, ​​a la malteria La Moravia i als centres de producció de cervesa que posseeix a Múrcia i Màlaga.

Segons el grup presidit per Demetrio Carceller, el model energètic implantat els darrers anys es basa a fomentar l’autosuficiència energètica i ha permès que avui l’empresa ja generi el 60% de l’energia elèctrica que consumeix la seva activitat. El 40% restant també és energia verda certificada. Aquesta elevada ràtio d’autoconsum no només s’ha aconseguit amb les plaques solars, sinó amb l’adopció d’altres fonts d’energia renovable com la cogeneració i la trigeneració a partir de biogàs, tecnologies que han permès a l’empresa reduir la dependència energètica externa i també estalviar costos en un context de preus molt alts de l’electricitat.

Un altre factor clau per avançar en el pla de sostenibilitat i retallada del consum ha estat la millora de l’eficiència dels processos productius, de manera que en la darrera dècada s’ha aconseguit reduir un 45% l’energia utilitzada en la producció de cada hectolitre de cervesa. Juan Antonio López Abadía, director d’optimització d’energia i medi ambient de Damm, destaca que la sostenibilitat i el menor consum de recursos naturals “és una prioritat” per a la companyia, que continuarà treballant per “concloure amb èxit la transició energètica cap a models més sostenibles” que permetin “minimitzar l’impacte ambiental” i complir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) marcats per l’Agenda 2030.

 

Tags from the story