Influents de la setmana agost 2023 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

JULIOL 2023

SANTI VILA

President del Comitè Assessor d’Infraestructures

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha creat el Comitè Assessor d’Infraestructures, una de les promeses que va fer durant la campanya electoral. Es tracta d’un nou òrgan municipal de naturalesa consultiva que s’encarregarà de desenvolupar continguts orientats a dotar de veu pròpia a l’Ajuntament en matèria d’infraestructures que tinguin una repercussió en el futur de la ciutat. El comitè assessor estarà presidit per l’exconseller de Territori Santi Vila i estarà format per reconeguts experts que assistiran al govern municipal en tot allò que afecti les infraestructures ferroviàries, portuàries i aeroportuàries, així com les infraestructures energètiques, de telecomunicacions i de dades.

Vila és doctor en Història Contemporània per la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i  llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Girona (UdG). Ha exercit com a professor d’Història contemporània a la UdG i ha estat alcalde de Figueres (2007- 2013), diputat al Parlament (2006-2015) i conseller del Govern (2013-2017), assumint competències en matèria de Territori, Cultura, Empresa i Coneixement. En l’actualitat, és director d’Aigües de Banyoles, professor de Filosofia Moral i Política a la Universitat Ramon Llull (URL) i president del Cercle d’Infraestructures de Catalunya. 

ANNA ALVAREZ

Consellera delegada d’Avalis de Catalunya

El consell d’administració d’Avalis de Catalunya ha acceptat la renúncia per jubilació del fins ara conseller delegat, Josep Lores. El càrrec serà ocupat per l’actual consellera de l’entitat, Anna Alvarez, a partir de l’1 d’octubre. Alvarez ha estat membre del consell d'administració d’Avalis des de l’octubre 2013 en representació de l’Institut Català de Finances (ICF). Avalis  és una societat de garantia recíproca (SGR), constituïda l’any 2003, de titularitat mixta público-privada. La seva missió és facilitar l’accés al crèdit a pimes i autònoms amb activitat a Catalunya, millorant les seves condicions de finançament a través de la prestació d’avals davant dels bancs.

Anna Alvarez és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de Barcelona (UB) i ha realitzat el Programa d’Alta Direcció d’Empreses a l’IESE. Compta amb més de trenta anys d'experiència en el sector financer, en bancs comercials privats i banca pública. Vinculada a l’ICF des de fa 28 anys, on va incorporar-se com a analista de riscos, ha assumit posteriorment altres responsabilitats en àmbits de seguiment del risc i recuperacions. Des de 2011, és la directora general d’Inversions Creditícies de l’ICF, liderant l’equip comercial, admissió de riscos, formalitzacions, seguiment i recuperacions. També és consellera de l’Institut Català d’Empreses Culturals; de la gestora de capital risc ICF Capital, SGECR, SAU i de l’entitat Instruments Financers per a Empreses Innovadores.
JUDITH VIADER

Directora general de Frit Ravich

L'empresa familiar gironina d'aperitius Frit Ravich, liderada per Judith Viader, preveu crear cent llocs de treball aquest any per acompanyar al seu procés de creixement en el sector dels snacks, fruits secs i les patates fregides. La companyia ja va incrementar en 155 persones la seva plantilla l'any 2022, fins a superar els mil treballadors. Segons Frit Ravich, l'últim exercici ha estat de rècord i s'han "superat les expectatives" gràcies a la recuperació del turisme i del consum fora de la llar, assolint una facturació neta de 263 milions d'euros, un 18% més. Les vendes en el canal de restauració són les que més han crescut, amb una alça del 48%. Frit Ravich comercialitza més de 4.000 productes de marques pròpies i de tercers i ja està present en 27 països gràcies a l'impuls de la internacionalització.

Frit Ravich celebra aquest any el seu 60è aniversari i s'ha fixat l'objectiu d'arribar ben aviat als 300 milions de facturació. Jutith Viader va assumir la direcció general de l'empresa l'any 1997, prenent el relleu al seu pare, president i fundador del grup, Josep Viader. Licenciada en Administració i Direcció d'Empreses i MBA per ESADE, l'executiva ha liderat un pla de creixement de la marca, amb una aposta constant per la innovació, la millora dels processos productius, diversificació i expansió internacional. El 2013, Viader va ser guardonada amb el premi Internacional IWEC, que reconeix algunes de les millors iniciatives empresarials dirigides per dones a tot el món.