Influents de la setmana febrer 2021 4

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

FEBRER 2021

Carme Elias

Premi Gaudí d'Honor

La Junta directiva de l'Acadèmia del Cinema Català ha acordat distingir a l'actriu Carme Elias amb el premi Gaudí d'Honor-Miquel Porter 2021, que concedeix cada any. Rebrà el guardó honorífic a la gala dels Premis Gaudí d'aquest any, que se celebrarà el 21 de març a l'Auditori del Fòrum CCIB. L'acadèmia ha destacat la "versatilitat" de l'actriu, que ha fet teatre, cinema, televisió i doblatge, "sempre amb excel·lència". Després de rebre la notícia, Elias va assegurar que amb aquest guardó ja és el moment de retirar-se després de 50 anys de carrera.

Carme Elias, nascuda a Barcelona fa 70 anys, va descobrir la seva vocació al teatre del seu barri, el Clot. Formada a l'Institut del Teatre i a l'escola de Lee Strasberg de Nova York, va debutar el 1974 a La señorita Julia, amb Adolfo Marsillach. Ha participat en muntatges com Terra Baixa, La gata sobre el tejado de zinc, Edip Rei o Què pasó con Bette Davis y Joan Crawford? En doblatge ha posat veu a Demi Moore i a la televisió ha interpretat papers en sèries com Anillos de Oro, Turno de Oficio, La Riera o Cites. Al cine, es va estrenar amb L’orgia, de Francesc Bellmunt, i ha actuat a pel·lícules com La flor de mí secreto, Camino i, més recentment, Quién te cantará.Rosa Alarcón

Presidenta de TMB

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha donat un nou impuls al procés de modernització de la xarxa de transport públic de Barcelona en anunciar un contracte per adquirir 210 autobusos híbrids o elèctrics, un tipus de vehicles que contribuiran a reduir la contaminació a la ciutat de Barcelona. A aquesta compra, valorada en 116 milions d'euros, n'han de seguir-moltes més, ja que l'electrificació de la xarxa de busos és encara molt limitada. L'objectiu de TMB és aconseguir que l'any 2030 la meitat de la flota d'autobusos sigui de propulsió elèctrica.

Alarcón, que ocupa la Regidoria de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, ​​vol també que TMB sigui una empresa tractora de la introducció de l'hidrogen com a alternativa als combustibles fòssils. Així, la companyia s'ha aliat amb Iberdrola per a la construcció de la primera planta de producció d'hidrogen verd o d'origen renovable destinat a abastir a una flota d'autobusos públics. La hidrogeneradora estarà ubicada en un recinte de 5.000 metres quadrats i es construirà aquest any a la Zona Franca.

 

Mª Helena de Felipe

Presidenta de Fepime

La presidenta de la patronal de pimes Fepime i vice-presidenta de Foment del Treball i de Cepime, Helena de Felipe, ha estat escollida portaveu del Grup de Pimes, Artesania i Empreses Familiars del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE). Amb aquest nomenament es reforça la representativitat de les pimes espanyoles a Europa, ja que el Comitè Econòmic i Social Europeu és un òrgan consultiu de la UE i els seus dictàmens es dirigeixen al Consell, a la Comissió i al Parlament Europeu.

Advocada especialista en Dret Laboral d'Empresa i experta en temes de gènere i empresa, Helena de Felipe compta amb una dilatada experiència en la representativitat de les pimes en els òrgans europeus, on és també vicepresidenta de la patronal europea de les pimes, SMEunited, presidenta de la Comissió d'Afers Legals d'aquesta organització, a més de representant en el CESE i vicepresidenta del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC). També va fundar l'Associació d'Organitzacions de Dones Empresàries de la Mediterrània. "No hi ha dubte que les pimes són un element crucial del teixit empresarial europeu i continuarem treballant per enfortir-lo des d'aquest nou lloc en el CESE", ha destacat la dirigent empresarial.