Influents de la setmana gener 2021 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

 Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

GENER 2021

Ricard Font

President de FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) serà una de les empreses ferroviàries europees en participar aquest 2021 en els actes commemoratius de l’Any Europeu del Ferrocarril, impulsat per la Unió Europea. L’objectiu és promoure aquest mitjà de transport per tal d’assolir els objectius del nou Pacte Verd Europeu i crear un veritable espai ferroviari europeu únic i sense fronteres.

Segons el president de FGC, Ricard Font, el tren “ha de ser la punta de llança en la lluita contra el canvi climàtic”, ja que es tracta d’un mitjà de transport “primordial per fomentar una mobilitat més sostenible”. Font lidera un ambiciós pla estratègic que preveu  multiplicar per dos l’oferta de transport de l’empresa pública catalana, que vol passar dels 120 milions de viatges a l’any a més de 250 milions.

Petra Axdorff

Consellera delegada IKEA Ibèrica

Ikea aposta fort per Barcelona per impulsar nous formats que li permetin adaptar-se als canvis en els models de consum i apropar-se més als seus clients. La filial ibèrica de la multinacional, liderada per Petra Axdorff, ha anunciat recentment l'obertura de la seva primera botiga urbana a l'Avinguda Diagonal i ara provarà també si té èxit un establiment en el qual no ven mobles, sinó productes típics de la gastronomia sueca. Es tracta d'una botiga temporal que s'ha inaugurat al centre comercial La Maquinista i que estarà oberta fins a l'1 de març. Al local s'hi pot comprar salmó fumat, galetes, formatge, pa de cereals i també altres especialitats sueques com melmelades, begudes, salses i condiments de cuina.

Segons Ikea, l'obertura d'aquest primer pop-up d'alimentació respon al fet que són molts els barcelonins que habitualment visiten alguna de les tres botigues de la cadena a Catalunya per adquirir, precisament, aquests productes, pel que vol facilitar-los la compra amb un nou format que potser s'acaba estenent en el futur. En paral·lel, en els mesos vinents, Ikea inaugurarà a la Diagonal el seu primer Planning Studio a Barcelona, ​​un establiment especialitzat en la venda assistida d'articles de cuina i dormitoris.

Staffan Schüberg

Conseller delegat d'Esteve

La farmacèutica familiar catalana Esteve ha rebut prop de 65 milions d'euros del Banc Europeu d'Inversions (BEI) amb l'objectiu d'impulsar els seus programes de recerca i desenvolupament (R+D) i millorar l'eficiència energètica de les seves instal·lacions productives. El grup liderat per l'executiu suec Staffan Schüberg va pactar amb el BEI un préstec de fins a 110 milions que es desemborsa per fases i del qual ja ha obtingut 64,7 milions. El passat estiu, per potenciar la seva política d'R+D, Esteve va signar una aliança estratègica amb Leitat per crear el centre d'innovació WeLab al Parc Científic de Barcelona (PCB).

Schüberg pilota un nou pla estratègic centrat a fer d'Esteve una empresa més internacional i innovadora basada en la comercialització de productes propis i amb una major especialització. En aquesta línia, fa costat un any, Esteve va anunciar la compra de la farmacèutica alemanya Riemser, especialitzada en fàrmacs d'ús hospitalari per a oncologia, neurologia i àrees terapèutiques nínxol.