L’Hotel Moxy, aquesta divertida i irreverent creació que va rellevar l’any passat l’anacrònic Expo Hotel al costat de l’estació de Sants, es mereixia una terrassa a l’alçada. Li ha proporcionat la seva aliança amb l’infal·lible Grup Confiteria, que no deixa de créixer a Barcelona i ara ha coronat ni més ni menys que 500 metres quadrats de terrassa amb una fórmula d’atractius còctels i gastronomia desenfadada i en sintonia amb el colorit escenari. Es diu Bonavista, i ja és cita obligada de la temporada.

El look d’aquest entorn, amb capacitat per a més de 200 persones i vistes que sense esforç abasten de Montjuïc a l’Eixample, trenca amb el de qualsevol altre rooftop de la capital catalana. El seu aspecte setanter, pop, d’intens vermells, grocs, verd, fúcsia, violeta… i que recorda alguns edificis retro a Miami Beach, no deixa indiferent. Desemboca en un ambient informal, on ve de gust prendre alguna cosa a qualsevol hora (sota els seus tendals), però especialment en estimulants tardes, on coincideixen joves barcelonins i part del turisme allotjat, sigui per a un brindis estival o per dinar o sopar a les alçades.
Cal recordar que Moxy és la marca més divertida i canalla del gegant de l’hoteleria Marriot, gestor de l’hotel en aliança amb Selenta Group. Amb 414 habitacions i un interiorisme modern i atrevit, van confiar en el Grup Confiteria (que suma i segueix locals on menjar o beure a Barcelona, com la recent recuperada La Font del Gat, Ultramarins Marín, el Bar Muy Buenas…., i les arxipremiades cocteries Paradiso i Dr. Stravinsky, entre d’altres) per sintonitzar amb l’oferta que ja desplegaven a la planta principal i altres espais comuns.

Pichiglas Studio torna a signar aquest nou projecte del grup català, que té la virtut d’apuntar sobretot al públic local, a base d’ambient i preus molt continguts. Les tardes de rumba a la seva programació en són un exemple.
Diversió i picades d’ullet locals
I també hi ha referències locals imprevistes, com els obstacles del minigolf que dinamitza una part de la terrassa, inspirats en icones com el Cobi olímpic o la Torre Calatrava. Per cert, fins i tot han col·locat pista de curling, per als que no es conformen amb la contemplació. La piscina del nivell superior, però, és per als hostes.

Còctel per començar o acabar
Entrant en matèria, el més fàcil d’entrada és sucumbir a un còctel, que aquí nodreixen amb carta pròpia –òbviament més popular que a les cocteries d’autor–, però ben elaborada, resultona i estimulant. En aquest Cocktail bar, en encesos vermells i taronges i amb aire de Dinner americà, es pot alleujar la canícula a base de hits com el seu Spicy Mango amb tequila, gingebre, chipotle i sake yuza; el Meló Meló a base de vodka, meló, verdejo i bitte de menta o el Bonavista Huricana amb rom vell, rom picant, amaretto, shrub de mandarina i suc de llimona. També destaca la seva pròpia versió de Bloody Mary, idònia per obrir la gana.

Pel que fa a la taula, la carta de temporada, que han anat afinant en aquestes primeres setmanes, és més que correcta en el context i en relació qualitat preu. No hi ha plats sorprenents ni amb pretensions, però el repertori és fresc, solvent i idoni per compartir amb bona companyia. Per picar no falten els clàssics mediterranis, com Calamars a l’andalusa (14,5 euros), Gambetes fregides, una molt bona Amanida russa escabetxada (7,5 euros) i Ostras, entre altres clàssics.

Hi ha amanides, plats de l’horta més cridaners com la Milanesa d’albergínia (12,5) o el Carpaccio de carbassó amb sardina fumada; uns pocs entrepans poderosos, com el Cubanito (llom de porc rostit, pernil dolç, formatge suís, cogombres i mostassa) i l’Hamburguesa de la casa, amb melmelada de bacó i salsa americana, que serveixen amb patates; o una selecció de plats amb ous que se surten del que és habitual (com la saborosa Truita carbonara amb idiazabal fumat i fines làmines de cansalada ibèrica; o els Ous fregits amb gamba de vidre).

Rondant els vint euros hi ha dues opcions d’arròs (amb molls o amb secret ibèric), mentre que els principals es completen amb quatre de peix i altres tantes de carns. A destacar el Pop fregit amb hummus de llenties i adobats, 16,5 euros, en una combinació de contractes original i que no eclipsa el protagonista). I també la tendresíssima i ben brasejada Ploma Ibèrica amb escalunyes, espàrrecs i cremós de xirivia.
La petita carta de postres incorpora fruita a gairebé totes les propostes per alleugerir-les (Maduixes amb mascarpone, Pinya colada, Plàtan glacé…), així com gelats. Encara que molts tanquen la sessió amb un bon glop i per descomptat allarguen la vetllada.
Tot i que l’espai obert de terrassa i els chill outs són protagonistes a l’estiu, les sales semitancades de menjador permetran a Bonavista continuar sent un punt de trobada fins i tot a l’hivern.