El Hotel Claris.
L'Hotel Claris vestit de Nadal.

Gastronomia, art i vistes, plats forts de Nadal a la Terrassa del Claris

L’emblemàtic rooftop del buc insígnia de Derby Hotels Collection s’omple de sabor combinant tradició i innovació per celebrar Nadal, Sant Esteve i Cap d’Any

Elegància festiva i cuina d’excel·lència se citen a la Terrassa del Claris per Nadal. Derby Hotels Collection encén l’esperit nadalenc al seu exclusiu Claris Hotel & Spa amb una proposta que combina producte d’excepció, cuina d’arrel catalana i un toc d’exotisme asiàtic, en un espai que s’ha consolidat com a referent de la restauració i com a punt de trobada d’alt nivell de la ciutat, amb l’art com a fil conductor de la cadena barcelonina.

Així, el Claris proposa un Nadal gurmet de luxe per gaudir en parella, en grup o en família des del seu rooftop, a tocar de Passeig de Gràcia, i amb tocs d’innovació i tradició. El llamàntol, l’anguila o el turbot seran alguns dels ingredients d’excepció que conviuran amb plats tradicionals imprescindibles, com l’escudella, els canelons, el melós de vedella i el tronc de Nadal.

Cada menú està dissenyat per convertir el dinar o el sopar en una experiència sensorial, on s’entrellaça la cuina de tradició amb producte d’alta qualitat. El resultat: una celebració festiva que manté l’essència de Nadal, i la vesteix amb sofisticació i personalitat pròpia, en una proposta amb un preu de 109 euros per Nadal, i 99 euros per Sant Esteve.

“El Claris és un referent com a terrassa-restaurant oberta tot l’any, amb fort compromís amb la gastronomia autòctona”, destaca Joaquim Clos, director general de Derby Hotels Collection. Precisament aquesta gastronomia local és protagonista de la proposta de l’hotel per aquest Nadal, però no està sola: s’hibrida amb l’exotisme a Os-kuro, on es busca “l’excel·lència d’allò que és exòtic, amb marcada arrel japonesa, però amb picada d’ullet al peix i marisc de les nostres costes”, afegeix Clos.

Un Cap d’Any de sofisticació gastronòmica

L’última nit de l’any es viurà amb especial intensitat a La Terrassa del Claris. Per acomiadar l’any, el restaurant presenta un mosaic de sabors i textures protagonitzat pels millors productes del mar i de la terra: bivalves de les Rías de Galicia, cranc reial, gamba vermella de Palamós, carabinero de Huelva i filet de Wagyu. Una proposta pensada per sorprendre paladars exigents i brindar per l’any nou amb la millor gastronomia.

Paral·lelament, Os-kuro —la segona aposta gastronòmica del Claris— ofereix un sopar de Cap d’Any d’inspiració nipona, amb fins a 12 espècies diferents de peix i marisc i un final apoteòsic amb Wagyu de la prefectura de Miyazaki. En un espai íntim i gairebé teatral, des de la barra de sushi, el xef oferirà un autèntic espectacle gastronòmic amb marcat caràcter japonès i subtils picades d’ullet al producte local, en una experiència amb un preu de 375 euros.

Tronco de Navidad en el Claris
Tronc de Nadal, una de les propostes gastronòmiques del Claris.

Aquesta proposta fa honor a la designació d’Hotel Gastronòmic del Claris, atorgada pel Gremi d’Hotels de Barcelona, que reconeix aquells establiments que contribueixen a dimensionar el prestigi gastronòmic de Barcelona tant a nivell local com internacional, a través d’una proposta de qualitat, espais excepcionals i l’aposta pel producte local.

Cocteleria de Nadal amb segell propi

L’aposta del Claris, però, va més enllà del menjar. Per acompanyar les diverses opcions culinàries, la Terrassa del Claris fa una aposta clara per un nou còctel nadalenc: el Rudolf. D’un vermell llampant, el combinat és cítric, vellutat i amb tocs d’acidesa. El toc roig el posa la grosella fusionada amb Bombay Sapphire, suc d’aranja i suc de llimona, acabat amb escuma d’Aperol, ratlladura de xocolata i grosella fresca.

Coctel a l'Hotel Claris by Alex Froloff
El còctel nadalenc del Claris. © Alex Froloff

Gastronomia i còctels mariden al Claris, com no pot ser d’una altra manera, amb l’art. La col·lecció d’art precolombí que atresora l’hotel —i el Mayan Secret Spa que li va a joc— rodegen l’experiència en una esfera cultural i artística que va més enllà de l’establiment. Les peces, de la col·lecció privada de la Fundació Arqueològica Clos, estan a l’abast de qualsevol barceloní o visitant durant tot l’any, també en aquestes dates festives.

La cadena també apropa l’art al ciutadà i al visitant des d’altres indrets de Barcelona, com l’Hotel Bagués, amb una col.lecció modernista de joies i gerros d’Émile Gallé a la Rambla, l’Hotel Granados i les seves peces d’art asiàtic i mosaics romans, i l’Hotel Derby, amb litografies d’artistes com Joan Miró, Wilfredo Lam, Antoni Tàpies, Xavier Mariscal o Ràfols Casamada. Art i gastronomia de luxe es donen la mà per elevar l’experiència nadalenca en ple rovell de l’ou de Barcelona.