Influents de la setmana desembre 2020 2

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

 Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

DESEMBRE 2020

ELENA MASSOT

Presidenta de FemCat

Elena Massot continuarà un any més com a presidenta de FemCat. Habitualment, els patrons de la fundació privada d'empresaris i professionals que accedeixen al càrrec ho fan per dos anys, però Massot, escollida el gener de 2019, continuarà durant tot l'any 2021 per poder dur a terme els projectes iniciats en el seu mandat i que aquest any s'han vist paralitzats per la pandèmia.

Amb un centenar de socis, FemCat té per objectiu contribuir a fer de Catalunya una de les societats més avançades amb iniciatives que fomenten la innovació i l'emprenedoria, la competitivitat, la cohesió social i la projecció de l'empresa i societat catalana al món.

Massot, que va substituir a Pau Relat, és consellera delegada de la promotora immobiliària Vertix, vicepresidenta de l'Associació de Promotors i Constructors de Catalunya (Apce) i membre de la fundació Grup 7 de dones empresàries.

Pere Navarro

Delegat especial de l'Estat al CZFB

El delegat especial de l'Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), Pere Navarro, ha previst pel proper exercici uns ingressos de 56 milions d'euros i un pressupost inversor de gairebé 27 milions. Les seves prioritats per l'any vinent són la inauguració del nou hub tecnològic DFactory BCN i trobar alternatives de futur per la fàbrica de Nissan, amb projectes industrials vinculats a l'electromobilitat com a punt de partida.

Navarro haurà de liderar també el procés per cedir 15 hectàrees de terreny del Polígon de la Zona Franca a Mercabarna i possibilitar-ne així la seva ampliació. Després de força anys de negociacions, el consell plenari del CZFB acaba de donar llum verda a aquesta transacció, que permetrà al mercat central barceloní donar resposta a les seves necessitats de creixement i contribuir a la creació de nous llocs de treball.

 

Lisette Oropesa

Soprano

Nascuda a Nova Orleans (Louisiana) i de pares cubans, la soprano Lisette Oropesa torna a Barcelona per donar vida a Violetta Valéry a La Traviata que acaba d'estrenar el Gran Teatre del Liceu, una de les produccions més esperades de l'any. Especialista en el repertori del bel canto italià, en Mozart i en òpera francesa, The New York Times va dir d'ella que té "una veu brillantment cristal·lina i sorprenentment poderosa", fet que fa que sigui una de les sopranos de la seva generació més demandada internacionalment. Oropesa es va estrenar al Liceu la temporada 2018/19 amb Rodelinda i ara, en aquest any de pandèmia, ha tingut l'oportunitat de poder tornar a Barcelona, on gaudirà, segur, de les platges i el front marítim per poder practicar la seva altra gran passió: córrer. Fins ara, ha completat ja sis maratons.