Influents de la setmana febrer 2021 2

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

 Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

FEBRER 2021

Oriol Amat

President del Col·legi d'Economistes de Catalunya

L'economista i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra Oriol Amat Salas ha estat nomenat degà del Col·legi d'Economistes de Catalunya, on substitueix a Anton Gasol, que ocupava el càrrec des de 2018. Amat, que fins ara era vicedegà, havia d'haver pres el relleu de Gasol durant el 2020 en complir-se els dos anys del mandat de la junta, però aquest pas, un compromís de la candidatura, s'ha dilatat fins ara a conseqüència de la pandèmia.

Amat compaginarà la presidència del Col·legi d'Economistes en la recta final del mandat amb el càrrec de degà de la UPF Barcelona School of Management, i amb la vicepresidència de l'Associació Catalana de Comptabilitat i Direcció (ACCID). El col·legi compta amb més de 7.800 col·legiats, amb qui Amat s'ha compromès a treballar per tal que "se sentin partícips" de l'entitat i a oferir-los millors serveis.

Eva Baltasar

Premi  Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any

L'escriptora i poeta barcelonina Eva Baltasar ha guanyat la quarta edició del Premi Òmnium a la Millor Novel·la de l'Any amb Boulder, un llibre que va sortir al mercat just a l'inici de la pandèmia i que ja ha venut 16.000 exemplars. Es tracta del premi millor dotat econòmicament a obra publicada, ja que Baltasar rebrà 20.000 euros directes i 5.000 més per a promoció. El jurat ha destacat que l'obra, traduïda ja a set idiomes, "s'endinsa en camins poc transitats de la literatura catalana" i ha valorat també la "gran potència narrativa i estilística".

Nascuda l'any 1978, Eva Baltasar és Llicenciada en Pedagogia i va debutar com a poeta el 2008 amb Laia. Deu anys després s'inicia al món de la narrativa amb Permagel, un llibre que va ser tot un èxit i amb el que va guanyar el Premi Llibreter. Tant Permagel com Boulder formen part d'una trilogia protagonitzada per dones i que tancarà amb Mamut, una nova novel·la que publicarà aquesta primavera.

Josep Condal

President de Condis Supermercats

Culminació del procés de relleu generacional a Condis Supermercats. La cadena catalana de capital familiar acaba de nomenar president a Josep Condal Torrens, membre de la segona generació de l'empresa fundada als anys seixanta pels germans Ramon, Antoni i Xavier Condal Escudé. Aquest últim era fins ara el president i passarà a ser el president d'honor. El nou president és fill d'Antoni Condal i fins ara ocupava el càrrec de vicepresident executiu del grup de distribució, unes responsabilitats que compartia amb dues de les seves cosines, Pilar i Carme Condal. 

Condis compta amb una xarxa de més de 600 supermercats a Catalunya, però la cadena també opera a Madrid i a altres comunitats del centre de la Península. Amb una facturació  de 783,1 milions d'euros l'any 2019 i un benefici net de 8,8 milions, l'empresa s'ha especialitzat en els últims anys en créixer a través de supermercats de proximitat franquiciats. Així, l'any 2020 va sumar 80 noves obertures, consolidant-se com un dels grups de distribució de referència en establiments franquiciats.