Influents de la setmana gener 2021 4

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

 Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

GENER 2021

Marian Muro

Directora general de Turisme de Barcelona

D'aquí a un mes farà un any que el Consell General de Turisme de Barcelona va nomenar a Marian Muro nova directora general del consorci publicoprivat de promoció turística de la ciutat. La seva arribada a la institució ha coincidit amb el període més crític pel sector a conseqüència de la pandèmia i els seus esforços actualment se centren a dissenyar les estratègies de reactivació per un sector clau per l'economia de la capital catalana. Muro acaba de presentar un nou pla de promoció i màrqueting centrat a promocionar l'atractiu cultural de Barcelona. L'objectiu és posicionar a la ciutat en el circuit global de grans capitals culturals amb el repte d'atraure un turisme de valor afegit que gasti més diners i sigui menys massiu. El pla preveu destinar una inversió de 12 milions d'euros en dos anys i impulsarà la celebració de grans esdeveniments i la firma d'aliances amb les empreses del sector per ajudar a captar aquest tipus de visitants. El mercat asiàtic i l'americà són les grans prioritats per Turisme de Barcelona.

Advocada de formació, Marian Muro va ser directora general de Turisme de la Generalitat i també va ser executiva del grup Julià i gerent de l'Associació Catalana d'Agències de Viatge.

ALBERT MAGRANS

Conseller delegat de Roca

Amb una facturació propera als 1.900 milions d'euros i amb més de cent anys d'història, Roca és una de les principals empreses familiars amb seu a Barcelona i la més internacionalitzada, amb presència comercial a 170 països i 81 fàbriques repartides per tot el món. Gràcies a la seva forta implantació a mercats massius com la Xina, Rússia, Índia, Indonèsia, Mèxic o Brasil, Roca és el major fabricant global de porcellana sanitària per la cambra de bany i ara acaba de fer un nou salt amb l'adquisició de l'empresa valenciana Royo Group, un dels principals fabricants europeus de mobles de bany. La nova divisió de mobiliari de Roca passarà a tenir ara uns ingressos de 173 milions d'euros, amb una producció de dos milions d'unitats anuals.

Es tracta de la primera gran adquisició liderada per Albert Magrans (Barcelona en 1966), executiu amb llarga trajectòria a Roca que va ser nomenat conseller delegat del grup a finals de 2019 en substitució de Ramón Asensio, que es va jubilar. Llicenciat en Enginyeria Industrial per la UPC i MBA per Esade, abans de convertir-se en el primer executiu, havia dirigit les activitats del grup a Europa del Nord, Central i de l'Est, Escandinàvia i Rússia.

Pol Guasch

Premi Anagrama de Novel·la

Pol Guasch (Tarragona, 1997), poeta i membre de la productora cultural La Sullivan, ha estat guardonat amb el 6è Premi Llibres Anagrama de Novel·la, dotat amb 6.000 euros gràcies a l'obra Napalm al cor. Es tracta de la primera novel·la del jove escriptor tarragoní, que actualment investiga sobre teoria i literatura contemporànies al King's College de Londres, on resideix, gràcies a una beca de la Fundació Bancària La Caixa. Fins ara havia publicat els poemaris Tanta gana i La part del foc.

Amb Napalm al cor, Guasch s'endinsa en el gènere distòpic amb una "suggeridora novel·la postnuclear ambientada al marge dels marges", segons el jurat del premi Anagrama, que també destaca la seva "prosa d'orfebre vigorosa" i que fa servir "com una crítica als mecanismes de repressió del poder". La novel·la situa al lector en una geografia ambigua, on una parella de nois han crescut en una zona militaritzada, marcats per unes condicions de vida precàries per la intolerància de l'entorn cap al seu desig, i per unes famílies tocades pel desarrelament.