Influents de la setmana juny 2023 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

JUNY 2023

XAVIER TRIAS

Guanyador de les eleccions a Barcelona

Xavier Trias, candidat de Trias per Barcelona, ha estat el guanyador de les eleccions municipals a Barcelona, aconseguint el 22,4% dels vots i un total d'onze regidors. Ara, s'obre un període de negociació per veure si obtindrà els suports per ser nomenat alcalde, ja que es podria configurar una majoria alternativa integrada per les forces progressistes i encapçalada per Jaume Collboni, el candidat del PSC, que ha estat la segona força més votada a la ciutat, amb el 19,7% dels vots i deu regidors. En tercera posició, s'ha situat la formació política liderada per Ada Colau, la fins ara alcaldessa, que tot i obtenir el mateix percentatge de vots que el PSC ha perdut un regidor i passarà a tenir nou representants en el nou ple municipal, on també tindran presència ERC, PP i Vox, amb cinc, quatre i dos regidors, respectivament.

Trias, que és conscient que qui va guanyar les darreres municipals a Barcelona (ERC) no va assolir l'alcaldia, s'esforçarà en les setmanes vinents per aconseguir un gran pacte que el converteixi en alcalde de la ciutat per segona vegada, dotze anys després. "Buscaré la col·laboració per poder governar; em veuré amb tothom i ho faré amb una mirada amplia, perquè hem de governar per tots els ciutadans. Ara el que cal és assentar-nos i parlar, i posar-nos a treballar per fer que la ciutat vagi endavant i funcioni", ha afirmat Trias satisfet just després de la finalització de l'escrutini.

MUNTSA VILALTA

Directora general de FemCat

Relleu en la direcció general de FemCat, la fundació privada d'empresaris que treballa per millorar la competitivitat de Catalunya. Teresa Navarro ha renunciat al càrrec que ocupava des de l'any 2016 per assumir nous reptes professionals i s'ha nomenat nova directora general a Muntsa Vilalta. El patronat de FemCat ha agraït la dedicació i el compromís de Navarro, que es va incorporar a l'entitat l'any 2008 com a secretària tècnica. "A FemCat sabem que la renovació és necessària i bona per mantenir el vigor i la innovació. Ho practiquem per la presidència i el patronat: ara  toca un relleu executiu, que hem preparat i durem a terme de manera que també reforci i millori  la nostra fundació”, ha assenyalat l'organització que presideix  David Marín. 

Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials,  doctoranda en Direcció i Organització d’Empreses i diplomada en Marketing de Serveis i en Alta  Direcció en Vendes, Muntsa Vilalta Cambra ha desenvolupat la seva trajectòria professional en l’àmbit de l’empresa,  essent sòcia de Consultors de Marketing Systems i creant l’empresa FACTO-estratègia. Ha  estat vinculada a diferents organitzacions empresarials, ocupant la direcció general de Comertia, i la subdirecció general de l’Associació Multisectorial d’Empreses-AMEC,  gestionant l’àrea d’operacions per al suport a la internacionalització i innovació de les  empreses. També ha ocupat els càrrecs públics de directora general de Comerç de la Generalitat de  Catalunya (2016-2021) i de directora general d'Acció Exterior (2021-2022).  ADRIÀ ARGEMÍ

Conseller delegat i cofundador de Pangea Aerospace

La startup Pangea Aerospace, amb seu a Barcelona i Toulouse i especialitzada en el desenvolupament de sistemes de motors per a coets i satèl·lits, ha guanyat la licitació del PERTE Aeroespacial per al desenvolupament d'un llançador de petits satèl·lits, amb un pressupost de 42 milions d'euros. L'empresa emergent ha liderat el consorci d'empreses espanyoles que ha obtingut la puntuació més alta. Per al seu conseller delegat i cofundador, Adrià Argemí, la tecnologia que ha desenvolupat la seva companyia i els seus socis permetrà situar a Espanya “en una posició estratègica de la indústria aeroespacial”. Aquesta licitació s'emmarca en el PERTE Aeroespacial que pretén mobilitzar prop de 4.500 milions d'euros fins a 2025. Les altres empreses del consorci són ITP Aero, empresa líder de motors i components aeronàutics, GMV, especialitzada en sistemes d'aviònica i guiat, navegació i control (GNC), UARX, per a la part de desplegament dels satèl·lits en òrbita, i Aenium, que aporta enginyeria de materials i processos a més de fabricació additiva.

Adrià Argemí va estudiar Enginyeria Industrial a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Va complementar els seus estudis amb màsters a l’École Nationale Supérieure de l'Aéronautique et de l'Espace (ISAE - Supaero), a Toulouse, i a la Sapienza Università di Roma. Abans de fundar Pangea Aerospace l’any 2018, va treballar en empreses com Assystem i Avio.