Influents de la setmana juny 2024 2

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

THOMAS MEYER

Fundador i CEO de Desigual

Thomas Meyer va plantar la llavor de Desigual confeccionant caçadores a partir de retalls de pantalons texans. Quatre dècades després, Meyer s'ha convertit en una de les persones més riques d'Espanya, i Desigual s'ha consolidat com una firma referent a nivell global. Així ho va demostrar l'esdeveniment que va servir per celebrar els seus 40 anys, amb una desfilada al costat del mar a la qual van acudir destacades figures, incloses models com la filla del rei del pop Paris Jackson, així com actrius com Ester Expósito i Greta Fernández. L'esdeveniment va servir per presentar la col·lecció Reflections, amb una desfilada per la qual també va passar Meyer amb la seva filla Andrea, amb una d'aquestes primeres caçadores texanes. 

Meyer, d'origen suís i establert a Barcelona des dels quatre anys, va començar la seva trajectòria amb una botiga de roba de segona mà a Barcelona. Desigual va arrencar amb les seves caçadores texanes i l'èxit que van collir no a la capital catalana, sinó a Eivissa. Des d'aquest punt de partida, la firma va començar a fer-se un forat al mercat amb el seu estil original, les seves campanyes disruptives i una essència marcada per l'autenticitat i l'optimisme, com reflecteix el seu lema, La vida es chula. En una trajectòria de quatre dècades que ha inclòs alts i baixos i vendes i recompres de capital per part de Meyer, la firma s'enfoca ara a la generació Z, mantenint la seva essència diferencial.



Mª ÀNGELS VALLVÉ

Presidenta del Grup GVC Gaesco

La Delegació a Catalunya de l'Institut Espanyol d'Analistes ha lliurat la Insígnia d'Or de l'institut a Àngels Vallvé i Ribera, presidenta del Grup GVC Gaesco, en reconeixement de la seva trajectòria professional en l'àmbit financer i de les inversions. La firma barcelonina és un dels principals grups financers independents amb més de 60 anys d'experiència a Espanya. El guardó d'Analista de l'any també s'ha concedit a Jordi Doménech Jiménez, responsable d'energia a Cargill.

Vallvé va ser la primera dona agent de canvi i borsa a Espanya l'any 1971. El 1989 va ser sòcia fundadora de GVC, grupo que el 2008 va comprar Gaesco. Margarida Gabarró, presidenta de la delegació catalana de l'Institut Espanyol d'Analistes, destaca el "lideratge continu i el compromís" de Vallvé amb la innovació i l'excel·lència, que han estat "clau per guiar l'empresa en un entorn financer en evolució constant"." És molt gratificant rebre aquesta distinció. Han passat molts anys des que vaig començar la meva trajectòria, però les meves ganes d'aprenentatge, que han estat sempre l'impuls per progressar, romanen avui intactes. Vull animar qualsevol persona interessada en l'àmbit financer, especialment a les dones, a lluitar per les seves il·lusions professionals, ja que, amb esforç, capacitat d'adaptació i talent és possible complir-les", ha assenyalat l'executiva després de rebre la insígnia en un acte celebrat al Reial Club de Polo de Barcelona.

ERNEST FOLCH

Editor i periodista

La compra per part d’Abacus i Jaume Roures del grup Enciclopèdia s’ha materialitzat en el nou projecte Abacus Futur, paraigua sota el qual s'aglutinen els segells de la pròpia cooperativa (Ara Llibres, Amsterdam, la Casa dels Clàssics-Bernat Metge i Inuk), Enciclopèdia (Univers, La Galera, Elastic Books, Rata, Ediciones Invisibles, Bridge i Catedral), Viena Edicions i Suma Llibres (Navona i Arcàdia). Es tracta d'una proposta editorial, però també audiovisual, que comptarà amb el periodista i editor Ernest Folch com a responsable editorial. La suma de les editorials que formen part d'Abacus Futur va acumular durant el 2023 més de mig milió d'exemplars venuts i un catàleg de més de 5.000 referències actives.  

Ernest Folch assumeix aquest nou càrrec després d’aterrar fa uns anys en la nova etapa de l’editorial Navona, un segell que es va veure abocat al concurs de creditors en plena pandèmia. Després de patir un infart, l'any 2020, Folch va deixar la direcció del diari Sport i va començar a rumiar que volia tornar a ser editor. Prèviament, Folch va ser director editorial a Edicions B. Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona (UB), també ha sigut director editorial del Grup 62, ha sigut editor del grup RBA, i fundador i conseller delegat d’Ara Llibres. Recuperava així una tradició familiar, el seu pare, Xavier Folch, va ser editor i fundador d’Empúries.