Influents de la setmana març 2025 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

MARÇ 2025

SERGI BIOSCA

Conseller delegat de Seidor

La consultora tecnològica Seidor ha culminat el procés per incorporar al fons inversor nord-americà Carlyle al seu capital. L'operació, anunciada a l'agost, ha inclòs el reforç de la seva estructura, que compta amb Sergi Biosca com a conseller delegat. El president executiu de Seidor, Josep Benito, presidirà el nou consell d'administració, que estarà integrat per representants tant de l'empresa catalana com del fons americà. Amb l'operació, Carlyle passa a ser el soci majoritari de Seidor, amb una participació del 60%, mentre que el 40% restant continua depenent dels accionistes originals, que tenen per objectiu convertir Seidor en la consultora tecnològica líder en els mercats més competitius a nivell global.

Amb més de 25 anys de trajectòria en el sector de les tecnologies de la informació, Biosca liderarà ara el creixement de Seidor, que opera ja en 45 països. Enginyer de telecomunicacions per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), el conseller delegat acumula una àmplia experiència en la consultoria tecnològica. Fins el seu nomenament, Biosca era el CEO de NTT Data a Espanya i responsable europeu de l'empresa, càrrec al qual va arribar després de passar per diverses posicions de rellevància dins de la companyia espanyola, abans coneguda com Everis, tant en àmbits vinculats a les telecomunicacions com a les administracions públiques.

JOSEP TABERNERO

Cap del Servei d’Oncologia Mèdica de Vall d’Hebron

Barcelona es reivindica com a capital mèdica. En una setmana en la qual la ciutat ha posat en valor la seva capacitat per atraure congressos del sector salut, l’Ajuntament ha entregat la Medalla d’Or al Mèrit Científic al doctor Josep Tabernero Caturla, cap del Servei d’Oncologia Mèdica de l’Hospital Vall d’Hebron i director del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO). El consistori li ha atorgat per unanimitat la màxima distinció de la ciutat per la seva contribució en l’oncologia mèdica i la medicina de precisió, a més de per situar Barcelona com a ciutat referent en el món sanitari.

A banda de la seva feina a l’hospital Vall d’Hebron i el VHIO, Tabernero (Barcelona, 1963) és catedràtic de Medicina a la Universitat de Vic (UVic-UCC) i coautor de més de 700 articles. La seva investigació se centra en el descobriment de nous mecanismes implicats en el desenvolupament dels tumors i el disseny de teràpies moleculars dirigides més eficaces contra el càncer colorectal i els tumors gastrointestinals. Entre d’altres fites, el doctor català ha demostrat que la mutació més comú de la proteïna BRAF, vinculada amb la resistència del càncer colorectal, també es produeix en altres tumors, a més dels melanomes, i que respon al tractament amb una triple combinació de fàrmacs. Un avenç crucial per a pacients que abans tenien una supervivència de només sis mesos. Durant la seva carrera, Tabernero, deixeble del doctor Josep Baselga, ha estat president de la Societat Europea d’Oncologia Mèdica (ESMO), membre de l’Assemblea de la Missió Càncer d’Horitzó Europa i d’associacions de recerca del càncer com AACR i ASCO. Actualment, és president de Cancer Core Europe i membre del Consell d’Administració de l’Organització d’Instituts Europeus del Càncer (OECI). L’any 2019 va rebre el Premi Nacional de Recerca de Catalunya.

EVA FAUSTINO

Directora gerent d'APECAT

Els premis Enderrock han reconegut els més de vint anys de trajectòria d’APECAT, l’Associació de Productors i Editors Fonogràfics i Videogràfics Catalans, entitat que promou la música produïda a Catalunya. Els Enderrock han valorat el paper clau que l’APECAT ha jugat en la indústria musical catalana i, concretament, en la defensa dels productors i editors independents. Fundada a finals del 2003, entre les accions que promou cada any destaquen l’elaboració de llistes amb les cançons catalanes més escoltades, la difusió de la música en ràdios o l’organització de les jornades Fonograma. Actualment, l’entitat agrupa 53 editorials i productors fonogràfics, que representen un 80% del mercat independent.

Eva Faustino capitaneja l’associació pràcticament des dels seus inicis, exercint com a directora gerent des del desembre del 2004. Nascuda a Barcelona l’any 1975, Faustino és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra, i especialitzada en dret de propietat intel·lectual. En aquest àmbit, va iniciar la seva carrera en diverses empreses discogràfiques, abans de formar part de l’APECAT com a directora gerent, càrrec que ocupa des de fa més de 20 anys. També pertany a la junta directiva de l’Acadèmia Catalana de la Música i imparteix cursos al Taller de Músics i altres institucions musicals.