Influents de la setmana octubre 2021 1

TOP INFLUENTS DE LA SETMANA

Setmana a setmana, una selecció de tres protagonistes que han destacat en el món empresarial, social i cultural

OCTUBRE 2021

RICARDO BOFILL

Arquitecte

L'arquitecte Ricardo Bofill Levi (Barcelona, 1939) ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en reconeixement a la seva dilatada trajectòria professional, que l'ha convertit en un dels arquitectes més reconeguts internacionalment i amb una obra àmpliament guardonada. Emmarcat en la commemoració del 50è aniversari de la Universitat, l'acte es va fer a la Basílica de Santa Maria del Mar, on el director de l'Escola d'Arquitectura de Barcelona, Félix Solaguren-Beascoa de Corral, va destacar la vocació d'eternitat i d'universalitat de l'obra de Bofill. "El seu estil són tots els estils; la inquietud davant el paper en blanc i la recerca són permanents. És un descobrir constant, del que hi ha i del que no hi ha, del que encara no existeix: hi ha res que sigui més acadèmic?", va emfatitzar el també padrí de la cerimònia d'investidura.

Bofill ha dissenyat uns mil projectes i ha construït en 35 ciutats. El Teatre Nacional de Catalunya (TNC), la terminal 1 de l'Aeroport de Barcelona, l'Hotel W i l'edifici Walden-7 (Sant Just Desvern) són algunes de les seves creacions. En l'acte d'investidura, l'arquitecte va definir a Gaudí com "el geni més gran en la història de l'arquitectura" i va explicar que va triar aquest ofici perquè "l'obra d'art arquitectònica transcendeix el temps de la vida d'un mateix". "Crec que els espais que provoquen emocions fortes són els que estan més a prop de l'excel·lència", va considerar en el seu discurs.

SANTI BALMES

Cantant de Love of Lesbian

Coincidint amb el primer quart de segle sobre els escenaris, la banda catalana Love of Lesbian acaba d'aconseguir una triple nominació per als premis Grammy Llatins, que s'entregaran en una gala el pròxim 17 de novembre a Las Vegas. Gràcies al seu últim disc V.E.H.N (Viaje Épico Hacia la Nada), el grup liderat per Santi Balmes aspira a tres premis: millor àlbum de pop/rock, millor cançó de pop/rock per Cosmos, i millor cançó de rock per El sur, una col·laboració amb el cantant Enrique Bunbury.

Segons Love of Lesbian, entre les bones notícies que una banda rep al llarg de la seva carrera, algunes encanten, altres sorprenen i altres donen el combustible necessari per seguir fent passos cap endavant. "Les tres nominacions als LatinGrammy ens han generat una barreja d'aquestes tres emocions", ha destacat el grup, que acaba d'anunciar l'inici d'una gira pels Estats Units l'any 2022 que els durà a actuar el pròxim mes de març a ciutats de California com Sacramento, San Francisco, Los Angeles i San Diego.

 

 

GABRIEL JENÉ

President Barcelona Oberta

L'empresari i botiguer barceloní Gabriel Jené ha estat escollit de nou president de Barcelona Oberta per majoria absoluta, ampliant el seu mandat dos anys més, fins al 2023. L'acompanyen a la junta com a vicepresidents Javier Cottet, Elvira Vázquez i Fermín Villar. Barcelona Oberta és la unió de 22 eixos comercials turístics que defensen la importància econòmica i social que té per una ciutat com Barcelona disposar d'un potent i divers comerç de proximitat que estigui al servei tant dels residents com del turisme de compres.

El també director general de La Mallorquina té per objectiu seguir augmentant el nombre de socis de Barcelona Oberta i ampliar la seva xarxa de col·laboració amb les principals entitats i empreses de la ciutat. L'associació liderada per Jené defensa l'ampliació de l'aeroport i entre les seves prioritats destaquen també qüestions com la millora de la mobilitat, la neteja, la seguretat i la promoció de Barcelona. Un dels projectes que preveu impulsar l'entitat és la posada en marxa de BCN Market, una botiga online desenvolupada per Tiendeo i Manzaning en la que es podran adquirir els productes dels comerços i restaurants adherits a l'associació.