TheNBP Factory

Energía eólica Naturgy

Naturgy construeix una trentena de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques

Les noves plantes se situen principalment a Extremadura, Andalusia i Canàries

Amb l’objectiu d’aconseguir un mix energètic més sostenible, Naturgy està immersa en la construcció d’una trentena de parcs eòlics i plantes fotovoltaiques que representaran la incorporació de 683 MW de nova potència en els pròxims mesos i que se sumaran els més de 5,3 GW en operació. Aquesta nova potència de generació renovable generarà prop de 1.600 GWh/any d’electricitat, xifra que equival al consum de més de 450.000 habitatges.

La inversió per posar en marxa la trentena de noves instal·lacions de generació renovable se situa en els 528 milions d’euros i es preveu que una desena entri en funcionament abans de final d’any, amb 228 MW. Les noves plantes se situen principalment a Extremadura (310,3 MW), Andalusia (150 MW) i Canàries (71,9 MW). La resta se situen a Catalunya (49,4 MW), Galícia (46,2 MW), Múrcia (34 MW) i Castella-la Manxa (21,7 MW).

Extremadura és la comunitat autònoma que concentra més projectes renovables nous de Naturgy a Espanya. De fet, recentment, s’ha posat en servei la seva primera planta fotovoltaica a la regió, ubicada al terme municipal de Castuera. La instal·lació compta amb una potència de 22 MWp i una producció anual estimada de 47 GWh, que equival al consum elèctric anual de més de 13.500 habitatges. Aquesta nova infraestructura, formada per més de 41.000 mòduls, es calcula que tindrà una vida útil de 25 anys. La multinacional també ha iniciat la construcció d’una planta fotovoltaica entre els termes de La Albuera i Badajoz. La instal·lació té una potència de 50 MW i produirà aproximadament 122,9 GWh/any d’energia, la qual cosa equival al consum elèctric anual de més de 35.200 habitatges.

En les següents posicions d’inversió en renovables, se situen Andalusia i Canàries. A les illes, Naturgy està desenvolupant un parc eòlic que tindrà una potència total de 9,2 MW de potència i que suposarà una inversió de més de 10,5 milions d’euros. Es preveu que produeixi 27,5 GWh d’energia a l’any, xifra que equival al consum elèctric anual de 7.800 habitatges.

Més enllà de les tres primeres posicions, hi ha altres comunitats com Castella i Lleó, Galícia, Múrcia i Castella-la Manxa. A Castella i Lleó, Naturgy ha posat en marxa dos parcs eòlics aquest 2022, un d’ells el segon de la companyia a Castromonte (Valladolid). Amb una potència instal·lada de 35,20 MW, el projecte ha suposat una inversió de més de 39 milions d’euros. La infraestructura està formada per 16 aerogeneradors i es preveu que la producció anual d’energia rondi els 101,5 GWh a l’any, xifra que equival al consum elèctric anual de més de 29.100 habitatges.

Així mateix, a Galícia, l’empresa energètica preveu iniciar la construcció d’un nou parc a la província de Lugo, amb una potència instal·lada de 46,2 MW, i, a Múrcia, s’instal·larà una nova planta d’energia fotovoltaica amb capacitat per produir 34 MW, que se situarà en la localitat de Jumella. Finalment, una altra de les plantes que començarà a operar està ubicada a Castella-la Manxa. Aquesta instal·lació compta amb 41.006 mòduls i una potència de 21,98 MWp. Produirà al voltant de 47 GWh a l’any, xifra que equival al consum elèctric anual de més de 13.400 habitatges.

La multinacional invertirà 14.000 milions d’euros d’aquí a 2025, dels quals aproximadament dos terços es dedicaran a l’impuls de la generació renovable

Les noves instal·lacions han de contribuir a aconseguir la neutralitat d’emissions l’any 2050 i una potència instal·lada de fonts renovables pròxima al 60% el 2025. La multinacional energètica té previst invertir 14.000 milions d’euros d’aquí a 2025, dels quals aproximadament dos terços es dedicaran a l’impuls de la generació renovable, per passar als més de 14 GW operatius a finals de 2025.

Així mateix, la companyia continua amb la seva política d’incrementar la producció lliure d’emissions, amb un augment del 9,3% el 2021. També ha reduït de manera significativa les emissions de Gasos d’Efecte d’Hivernacle, un 12,9% menys que el 2020, a conseqüència de la nova capacitat renovable instal·lada i el tancament de les plantes de generació amb carbó.