centre logístic Amazon
Les necessitats logístiques d'Amazon no paren de créixer.

Amazon instal·larà un nou centre logístic de 21.000 metres quadrats a Montcada i Reixac

El gegant del comerç online reforçarà la seva implantació a l'àrea metropolitana amb un nou magatzem que s'alçarà als terrenys de l'antiga factoria de General Cable.

La pandèmia no ha fet més que accelerar el comerç electrònic i tot i que són cada vegada més els petits comerços els que venen en línia, el gran beneficiat continua sent Amazon, la multinacional americana controlada per Jeff Bezos. Aquest imparable creixement fa que les necessitats logístiques de l’empresa no deixin també d’augmentar i que aprofiti qualsevol sòl disponible per avaluar la posada en funcionament d’un nou magatzem per fer arribar el més ràpid possible les mercaderies als seus clients.

És el que acaba de passar amb els terrenys que ocupava la fàbrica de l’antiga General Cable a Montcada i Reixac, un dels últims tancaments industrials que ha patit l’àrea metropolitana. La gran proximitat d’aquesta ubicació a la ciutat de Barcelona la feia molt atractiva per Amazon, que ha decidit instal·lar-hi un nou centre logístic, segons ha avançat TV3.

Després de tancar la fàbrica, el grup industrial Prysmian, que era el propietari de General Cable, va vendre aquest estiu els terrenys a la promotora internacional de parcs logístics Goodman, que és qui ara aixecarà una nau a la mida de les necessitats d’Amazon, que llogarà l’edifici.

Segons sembla, Goodman edificarà un centre logístic de 21.000 metres quadrats que el gegant americà de les compres en línia preveu ocupar a partir del pròxim estiu. La plataforma de Montcada es convertirà en el vuitè centre logístic d’Amazon a Catalunya. El grup també té magatzems a El Prat i a la Zona Franca i a altres ciutats com Castellbisbal i Martorelles.