Imatge virtual de la futura plataforma logística de Bon Preu a Montblanc.

Bon Preu invertirà més de 200 milions en la seva nova ciutat logística

La cadena catalana de supermercats preveu iniciar les obres de la plataforma de Montblanc el primer semestre de 2023. El projecte suposarà la creació de 900 llocs de treball durant la pròxima dècada.

La inversió total de Bon Preu per posar en marxa el centre logístic de Montblanc (Conca de Barberà) sumarà 204 milions d’euros, segons ha anunciat aquest dijous la companyia familiar. Serà el segon equipament d’aquestes característiques de l’empresa catalana, que preveu enllestir la tramitació de construcció de dos magatzems a finals d’enguany. Les obres d’urbanització, amb una durada de dos anys, podrien iniciar-se l’abril vinent. A curt termini, Bon Preu espera donar feina a 300 persones i invertir 97,8 milions d’euros, mentre que en els pròxims deu anys la companyia calcula crear 900 llocs de treball. L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha celebrat la inversió anunciada, i ha assegurat que pot ser un revulsiu per lluitar contra el despoblament a la comarca.

La futura central logística de Bon Preu a Montblanc planteja dos magatzems, un destinat als productes secs a temperatura ambient i l’altre per als frescos. El director d’operacions de la companyia, Joan Sabartés, ha assenyalat que la construcció s’allargaria dos anys des del seu inici, el qual es preveu que sigui l’any vinent.

En una primera fase, el magatzem de secs ocuparà 26.500 metres quadrats, mentre que el de frescos serà de 12.600 metres quadrats. La previsió però, és ampliar la superfície en 55.900 metres quadrats i 38.800 metres quadrats, respectivament. En un futur, l’empresa pretén construir un altre magatzem de logística inversa pensat per a retorn de material reciclable dels seus establiments. Per tot plegat, s’invertiran 204 milions d’euros, informa ACN.

L’empresa comptabilitza que la primera fase de construcció donarà feina a unes 1.350 persones, a banda dels 300 llocs de feina directes que requeriran els magatzems tot just es posin en marxa. La cadena calcula triplicar la plantilla al llarg de la pròxima dècada i tenir 900 treballadors de diferents perfils.

“Un emplaçament òptim”

Entre les raons que han dut a l’empresa a escollir Montblanc per instal·lar el futur centre logístic, el president i director general de Bon Preu, Joan Font, ha destacat que el municipi és un emplaçament “òptim” per millorar la logística tant a la zona de Ponent com a les Terres de l’Ebre. “És una inversió estratègica d’enorme rellevància per a Bon Preu perquè garanteix la capacitat present i futura de poder continuar creixent a mitjà i llarg termini, permet doblar la nostra capacitat i ser més eficients i propers per subministrar als establiments de Ponent i del sud del país”, ha subratllat Font.

Aquesta serà la segona ciutat logística de Bon Preu, que se suma a la que es troba als Hostalets de Balenyà (Osona) i amb què l’empresa pretén consolidar la seva expansió comercial a Catalunya. El grup suma més de 22.900 llocs de treball i va assolir una facturació de 1.781,9 milions d’euros en el seu últim exercici.

El president i director general de Bon Preu, Joan Font, amb l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu. ©Neus Bertola / Ariadna Escoda/ACN