La 3D Factory Incubator és la primera incubadora europea d'alta tecnologia en impressió 3D.

El CZFB i Leitat amplien les instal·lacions de la 3DFactory Incubator

La incubadora d'impressió 3D suma 400 metres quadrats més, després del gran interès que ha despertat en el seu primer any de funcionament amb 42 projectes incubats, superant així les expectatives inicials.

La incubadora d’alta tecnologia en impressió 3D, impulsada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB) i el centre tecnològic Leitat, acaba d’ampliar les seves instal·lacions amb un 40% més de superfície, passant dels 600 metres quadrats inicials als 1.000 actuals. Aquest creixement respon al gran interès que ha despertat la 3DFactory Incubator en el seu primer any de funcionament amb 42 projectes incubats, superant així les expectatives inicials, amb les quals esperava acollir a 100 empreses durant els primers cinc anys.

La nova superfície es destinarà a augmentar l’oferta i els serveis del laboratori de la 3DFactory Incubator amb la instal·lació de nous equips de postprocessat de peces, entre els quals es troba la HP Jet Fusion 3D 4200 Processing Station, que permetrà incorporar un nou material de producció flexible. La incubadora també comptarà amb un equip de grafitat de peces mitjançant sorrejat i granallatge, un equip de neteja i tractament de superfícies mitjançant aire comprimit, i un equip per tenyir peces.

Actualment la 3DFactory Incubator compta amb més de 40 empreses incubades de sectors tan diversos com el de la salut, la robòtica, la mobilitat, la consultoria, les noves tecnologies, els béns de consum, la logística o la química. Ofereix tres modalitats d’incubació a les seves empreses: amb oficina pròpia, incubació virtual o a través d’un espai en la zona de coworking.

La nova superfície servirà per augmentar l’oferta i els serveis del laboratori de la 3DFactory Incubator.