Edu Bayer

La col·laboració publicoprivada reneix amb Barcelona & Partners

Barcelona Global i l'Ajuntament de Barcelona han unit forces per al llançament de Barcelona & Partners, una agència de col·laboració publicoprivada destinada a la captació d'inversors i noves activitats econòmiques.

[dropcap letter=”I”]

dentificar i acompanyar l’aterratge a Barcelona de projectes d’inversió i activitat econòmica de qualitat capaços de transformar el territori i crear llocs de treball. Amb aquest objectiu neix Barcelona & Partners, una iniciativa de Barcelona Global que pretén recuperar l’esperit de col·laboració publicoprivada que sempre ha caracteritzat a la capital catalana i que tants èxits ha generat en el passat.

La iniciativa ja compta amb el suport d’empreses com Banc Sabadell, Fundació Puig, Cuatrecasas, Agbar o Colonial i ara acaba de sumar a l’Ajuntament de Barcelona, ​​la primera institució pública que s’implica en el projecte.

La necessitat d’estrènyer llaços entre el sector públic i el privat és essencial, ja que en els últims anys l’excel·lent relació i col·laboració mútua a l’hora d’abordar grans projectes estratègics s’ha deteriorat com a conseqüència de polítiques populistes, estratègies remunicipalitzadores i escassa visió a llarg termini. Barcelona & Partners pot ser una bona oportunitat per restablir aquesta necessària sintonia i acabar amb un clima de desconfiança que impedeix mirar i treballar junts per al futur.

Sota el lideratge de Barcelona Global, que acaba de nomenar presidenta a Aurora Catá, la nova agència es vol centrar en tres grans reptes: generar projectes concrets estratègics i que tinguin capacitat transformadora del territori i implantar-los a Barcelona; identificar sectors econòmics, institucions, empreses, mercats, territoris, inversors, perfils professionals i grans esdeveniments susceptibles de desenvolupar les seves activitats a Barcelona; i desenvolupar estratègies i programes per atreure aquests projectes.

La nova presidenta de Barcelona Global, Aurora Catà, amb el que fins ara presidia l’entitat, Pau Guardans © Barcelona Global

Encara que en un primer moment neix vinculat a aquesta associació, l’objectiu és que en uns tres anys Barcelona & Partners es converteixi en un organisme independent i amb estructura pròpia seguint l’exemple d’altres ciutats internacionals d’èxit com Milà, París i Berlín.

Barcelona Global, que fins ara presidia l’empresari hoteler Pau Guardans, suma ja un miler de socis i s’ha proposat com a principal missió contribuir a la recuperació de la ciutat i de la seva activitat econòmica en un moment especialment difícil com a conseqüència de la pandèmia viral. “Cal aprofitar l’oportunitat basant-nos en les nostres fortaleses: turisme, serveis, educació…, recuperar el més ràpidament possible l’activitat econòmica per poder minimitzar l’impacte que tindrà en les persones”, va afirmar Aurora Catá, sòcia de Seeliger i Conde, durant l’assemblea que va ratificar el seu nomenament.

A més de l’agència Barcelona & Partners, Barcelona Global també vol impulsar altres projectes, com la posada en marxa d’una escola internacional per a un miler d’alumnes que tingui a l’anglès com a llengua base i que sigui assequible, amb uns preus similars als d’una escola concertada. L’escola estaria destinada a acollir els fills dels professionals internacionals que han decidit fer de Barcelona el seu lloc de treball i residència.