Palex Xavier Carbonell CEO
El conseller delegat de Palex Medical, Xavier Carbonell.

Palex compra Gada, firma italiana de dispositius mèdics per a cardiologia

El grup de material sanitari amb seu a Sant Cugat del Vallès executa la seva primera adquisició després de passar a mans del fons de capital risc Fremman

El distribuïdor d’equipament, tecnologia i solucions hospitalàries avançades Palex ha tancat l’adquisició de la companyia italiana Gada, especialitzada en material per a cardiología, blood management i cures intensives.

La compra revalida la presencia internacional de la firma amb seu a Sant Cugat del Vallès i enforteix la seva cartera de productes amb serveis d’alt valor afegit. L’entrada directe al mercat italià reforça Palex com a distribuïdor de material mèdic al sud d’Europa, segons el conseller delegat del grup Xavier Carbonell.

Amb seu a Roma, Gada fa més de 40 anys que serveix hospitals públics i privats, tot establint relacions a llarg termini amb proveïdors clau d’àmbit internacional de dispositius mèdics. La companyia té 150 empleats i va tancar l’exercici 2021 amb una facturació propera als 100 milions d’euros.

Per la seva part, Palex Medical té un volum de negoci de 325 milions d’euros, amb les últimes dades de 2020, un any en què la situació de la pandèmia va accelerar la demanda de material als hospitals espanyols i de la resta d’Europa. Així, la companyia va registrar un creixement del 71% durant el 2020.

L’adquisició de Gada és la primera operació de creixement inorgànic que realitza Palex després de l’entrada en el seu capital del fons de capital risc Fremman Capital, liderat per Ricardo de Serdio, antic soci del private equity francès PAI Partners.

Actualment, amb una plantilla de 625 persones, Palex compta amb un catàleg de productes amb més de 130.000 referències, de més de 550 fabricants i distribueix material a més de 1.500 clients públics i privats.