El compositor, lletrista, músic, arranjador i director d’orquestra Joan Vives © David Ruano

Joan Vives, nou president del consell territorial de la SGAE a Catalunya

Vives (Barcelona, 1953) és un reconegut compositor i lletrista amb una gran trajectòria professional vinculada a la composició per a mitjans audiovisuals i teatre

El consell territorial de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) a Catalunya ha triat com a nou president el compositor, lletrista, músic, arranjador i director d’orquestra Joan Vives. L’òrgan representarà tots els socis de l’entitat a Catalunya durant els propers quatre anys i estarà integrat per nou membres més, com la compositora Guilia Valle i la guionista Carmen Fernández.

Vives (Barcelona, 1953) és un reconegut compositor i lletrista amb una gran trajectòria professional. Ha dedicat la seva carrera a la composició per a mitjans audiovisuals i teatre. És autor de la música i la lletra de diverses obres de teatre musical i col·laborador habitual de les companyies Dagoll Dagom i La Cubana. Ha creat les bandes sonores de més de vint pel·lícules i també les sintonies de capçalera de les emissores Catalunya Ràdio i Catalunya Música, entre moltes d’altres.

El nou president ja havia estat part del consell territorial de la SGAE a Catalunya quan es va posar en marxa, entre 2013 i 2015, i també ha estat membre de la junta directiva i el consell de direcció de SGAE i el patronat de la Fundació SGAE en diverses legislatures.

En la seva nova etapa, Vives espera “incidir i aprofundir en la divulgació i la importància del coneixement dels principals trets de la propietat intel·lectual i el dret d’autor en el conjunt de la societat”. En aquest sentit, creu que és indispensable que els actuals membres del consell reflexionin sobre “la unió del sector cultural, com les dificultats afegides per l’actual situació sanitària han sigut especialment greus i serioses amb un món que nodreix de talent creatiu a tota la societat”.

Els consells territorials es van crear l’any 2012 amb la intenció d’apropar l’entitat als socis dels diversos territoris. Entre els seus objectius hi ha canalitzar les inquietuds i les demandes dels associats, tirar endavant iniciatives en defensa dels seus interessos i promoure’n el repertori. Andalusia, Canàries, Catalunya, Galícia, Madrid, el País Basc i el País Valencià compten amb consells territorials.