Eugenia Llopart y Javi Herrarte
La CEO de Lapso Studios, Eugenia Llopart, i el director de producte de la companyia, Javier Herrarte.

Lapso Studios creix en espai i disciplines per revolucionar el ‘fitness’

La ‘sportech’ barcelonina duplicarà la superfície de la seva seu de la Diagonal i obrirà un nou local al carrer Aribau, en els quals oferirà les seves característiques sessions centrades en ‘indoor cycling’ i també dues noves propostes: Barre i funcional a l'estil de la firma

La sportech Lapso Studios encara aquest any amb perspectives de creixement en una doble direcció. Fundada a Barcelona el 2021, preveu ampliar els seus espais i també les disciplines que ofereix, ara centrades exclusivament en indoor cycling en el seu local de l’avinguda Diagonal, al costat de Francesc Macià. Amb la meta de revolucionar el mercat del fitness, l’empresa obrirà a l’estiu un nou local de 500 metres quadrats al carrer Aribau, i duplicarà l’espai del de Diagonal. Des dels seus dos studio-boutique, els coaches de Lapso impartiran les seves singulars sessions d’indoor-cycling, i també de les seves dues noves disciplines: Lapso Barre i Lapso Funcional. Ambdues funcionaran amb el mateix sistema de pay per use de les sessions de bici estàtica, i estaran marcades també per la música, l’ambient de llum tènue i l’energia dels coaches

Amb aquest creixement, l’empresa preveu duplicar la seva plantilla a finals d’any i passar dels 23 treballadors actuals a 55 empleats. A més, amb els dos locals i les tres modalitats esportives, Lapso preveu situar-se entorn dels 120.000 check in d’usuaris anuals, com ha detallat a The New Barcelona Post la CEO i fundadora de Lapso Studios, Eugenia Llopart. Aquesta xifra se situa un terç per sobre dels 80.000 amb els quals va tancar 2023, exercici en el qual l’empresa va facturar 744.000 euros. El de 2023 va ser un exercici en el qual la companyia, a més, va tancar una ronda d’1,5 milions que va estar liderada per La Vida es Chula, el family office del fundador de Desigual, Thomas Meyer. 

Dins dels 500 metres quadrats del local d’Aribau, es podrà participar tant en les sessions d’indoor cycling de la marca, amb una sala per a fins a 50 persones, com Lapso Funcional, amb un espai amb una capacitat per a 30 persones. Aquesta disciplina, centrada en l’entrenament de força, s’impartirà en un ambient que seguirà la línia de l’indoor cycling. “No volem perdre l’essència de Lapso en tot el que fem”, defensa el director de producte de l’empresa, Javier Herrarte, que ha destacat que les sessions de Funcional comptaran també amb un equip de coaches que s’han triat mitjançant un procés de selecció i que es formen durant tres mesos a la Lapso Academy. 

El mateix passa amb els futurs coaches de la disciplina de Lapso Barre. Aquesta modalitat s’oferirà des de l’ampliat espai de Diagonal, que creix amb l’adquisició del local contigu també fins als 500 metres quadrats. El Barre, que prové del ballet, té com a protagonista a la barra de dansa, com a suport d’exercicis físics que a Lapso es combinaran amb el treball emocional, la música i les llums fosques. “Farem un Barre molt Lapso, al ritme de la música, amb molta energia”, ha afegit Herrarte. Inspirada en la dansa clàssica, les coaches que impartiran aquesta disciplina a Lapso seran ballarines professionals. Les futures coaches s’han escollit mitjançant un procés de selecció concebut “com un càsting”: més de 30 ballarines van acudir a les audicions, en les quals sis van ser seleccionades. “Per nosaltres els coaches són el més important”, ha afegit Herrarte. 

L’empresa, que promou a més esdeveniments com sessions d’indoor cycling a la discoteca Bling Bling, ha apostat per ampliar les seves disciplines davant la demanda dels seus usuaris de diversificar el ventall de propostes de Lapso. Per triar quines noves modalitats introduir mantenint el seu model, “vam recórrer el món per trobar el que més pogués encaixar a la nostra comunitat”. Segons explica Herrarte, van mirar al món per a situar els main players del fitness boutique, i van viatjar al Regne Unit, França, Estats Units i Mèxic per investigar disciplines i com adaptar-les a l’estil Lapso. 

Mèxic no només ha exercit un paper en aquest punt de la trajectòria de la companyia. Llopart i Herrarte es van conèixer precisament a Mèxic, quan tots dos treballaven en sengles empreses de cosmètica i perfumeria: “Érem competència”. Com rememora Herrarte, els va unir el fet de compartir país d’origen i la passió per l’esport i per propostes com la de l’actual model de Lapso. De fet, ell va acabar formant-se com coach d’una d’elles, i Llopart acudia a les seves classes. Anys després, i davant la inexistència d’iniciatives com aquestes a Barcelona, Llopart es va llançar a fundar Lapso Studios al costat quatre socis més, als quals després es va sumar Herrarte. 

Javier Herrarte al centre, amb ‘coaches’ de Lapso de ‘indoor cycling’, funcional i Barre.

Després del llançament de les dues noves disciplines i després de les dues apertures —que han requerit una inversió que han descartat detallar—, Lapso Studios prioritza consolidar-se a Barcelona i portar el seu model a altres ciutats, amb Madrid i València en el punt de mira. Llopart planteja fer-ho amb un creixement controlat: “No serà exponencial mitjançant models com el de les franquícies, sinó que serà molt cuidat”. Una vegada consolidada l’empresa a Espanya, Llopart mira a altres mercats del sud d’Europa com una possible oportunitat per a exportar el seu model, que persegueix no només el benestar físic, sinó l’emocional. “El que busquem és una experiència que et canviï el dia; que surtis renovat no només per fer exercici, sinó per fer un canvi de mindset”, destaca Herrarte. I la companyia es proposa aconseguir-ho mitjançant un proposta que reuneix exercici, música i energia per connectar amb la comunitat Lapso i, sobretot, amb un mateix.

Entrada del local de Lapso Studios a l’Avinguda Diagonal, que creixerà fins els 500 metres quadrats.