Durant el festival es podran tastar 50 elaboracions diferents d'aquest plat de la gastronomia mexicana.

Tacos Fest reuneix els sabors més explosius de la gastronomia mexicana

18 restaurants de Barcelona presentaran aquest cap de setmana les seves diferents versions dels 'tacos', des dels més clàssics fins als creatius, acompanyats de 'mariachis' i lluita lliure

Els tacos són, sens dubte, un dels grans protagonistes de la gastronomia mexicana. Per la seva senzillesa i versatilitat, ja que a la truita que serveix com a base se li pot afegir una infinitat d’ingredients, aquesta elaboració ha traspassat fronteres i ha conquerit paladars de tot el món. A Barcelona existeix una gran varietat de restaurants que els cuinen de totes les formes i sabors, amb carn, peix o vegetarians. Tacos Fest reuneix aquest cap de setmana a Montjuïc els millors restauradors i plats per a deixar-se seduir per aquesta suculenta recepta, en una tercera edició de la cita que creix en espai i en nombre de restaurants participants.

Amb la idea de “rendir culte” a aquest plat protagonista de la gastronomia mexicana, un total de 18 taqueries de la ciutat presentaran més de 50 tipus de tacos, des dels clàssics tacos al pastor fins a les combinacions més explosives. Durant l’esdeveniment es podran degustar, els tacos de fusió asiàtica que presenta Casa Xica, amb combinacions com la costella ibèrica laqueada o els d’ànec pequín, així com els de steak tàrtar de vedella de Chamako, però sense oblidar-se dels clàssics de cochinita pibil de La Güerita Mexicana.

Un festival que també és apte pels celíacs, ja que no només la majoria dels tacos seran sense glútens, sinó també les cerveses que es podran degustar. Però al festival no sols hi haurà tacos, sinó que els locals no deixaran de preparar els plats més emblemàtics de Mèxic, com els natxos amb guacamole, els totopos o quesadillas. Per a acompanyar el menú, les barres serviran micheladas —còctel amb base de cervesa, a més de suc de llimona, picant i sal—.

A més, per a acabar el tast amb un bon sabor de boca, la popular gelateria barcelonina Delacrem prepararà gelats per a l’ocasió, amb sabors amb temàtica mexicana, com la flor de Jamaica o el tamarinde. La Revuelta Cultura Mexicana, botiga amb productes artesanals portats directament des de Mèxic, també tindrà presència en el festival, amb bosses amb motius tradicionals, màscares o articles de lluita lliure, així com bijuteria acolorida o hamaques importades de Yucatán.

Pels més atrevits, el festival també organitza el repte picant, un concurs obert als assistents per a demostrar la seva resistència als sabors més atrevits. Els participants degustaran cinc tacos amb un grau picant cada vegada major per a alçar-se amb el premi i aconseguir un pack de salses Goya, a més d’un sopar valorat en 40 euros en el restaurant Machete, participant en el festival.

Una celebració de la cultura mexicana

A més de la gastronomia i els productes locals, la cultura mexicana es percebrà pels cinc sentits. Els mariachis no podien faltar a Tacos Fest, i en aquesta ocasió Cielito Lindo es passaran per l’espai per a ambientar l’esdeveniment. Un altre imprescindible seran les sessions de lluita lliure, durant la nit del divendres i del dissabte.

Els mariachis de Chelito Lindo ambientaran la jornada gastronòmica.

L’INEFC de Montjuïc (Av. de l’Estadi, 12-22) serà l’escenari del festival, que obrirà des del divendres 23 de maig fins al diumenge 25. Durant el divendres, el festival només estarà obert a la tarda, des de les 19 hores fins a la 1 de la matinada, hora a la qual també tancarà l’esdeveniment dissabte.

Dissabte i diumenge l’esdeveniment obrirà a les 12 hores del migdia i tancarà definitivament les seves portes el diumenge a les 20 hores. Per a poder degustar la cinquantena de tacos que ofereix el festival ha de pagar-se una entrada de tres euros que s’haurà de comprar en el mateix recinte, encara que també existeix la possibilitat de reservar una taula a la zona privada, des de 80 euros. La reserva de la taula, a més, també inclou una michelada, una ració de natxos i la possibilitat d’accedir al local sense fer cues.

El festival celebra la seva tercera edició augmentat l’espai i el nombre de restauradors locals.