El Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres una Declaració Institucional de reconeixement al músic Jordi Savall i a la seva reconeguda trajectòria amb el compromís de cedir un espai emblemàtic de titularitat municipal a Barcelona perquè la Fundació Jordi Savall de Música Antiga pugui desenvolupar les seves activitats.
El músic considera que és una meravella que un projecte cultural uneixi tots els partits polítics de les diferents tendències. “Al voltant de la cultura i l’art és més fàcil trobar unitat que amb altres aspectes”, ha assegurat. La Declaració Institucional reconeix la dimensió de l’obra de Savall com un dels músics vius més influents del món i un divulgador extraordinari, a més d’un director mundialment reconegut.
La declaració, aprovada per tots els grups, impulsa que Barcelona sigui “la seu física i espiritual” de la Fundació Jordi Savall de Música Antiga, atesa la necessitat que aquest patrimoni cultural quedi a la ciutat i serveixi per impulsar la música autòctona catalana dels períodes medieval, antic i barroc. I, per últim, determina la constitució d’una comissió formada per responsables del Govern, de l’administració municipal i representants de la Fundació Jordi Savall per efectuar una prospecció d’immobles de titularitat municipal i determinar un espai adient i finalista per a la seu de la Fundació.
L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que Savall és un referent de la música antiga, d’un gran talent i que sap que a l’Ajuntament de Barcelona té casa seva. “Té una vocació pedagògica i deixa un llegat que mereix un acompanyament”, ha explicat Colau, informa ACN.
Per la seva part, Savall ha manifestat que és un moment emocionant perquè porten des de l’època de Pasqual Maragall buscant un espai per poder arrelar les activitats de la Fundació. “És una gran satisfacció al veure que tot pren una dimensió més concreta”.
Considera que és una meravella que un projecte cultural uneixi tots els partits polítics de les diferents tendències. “Al voltant de a la cultura i l’art és més fàcil trobar unitat que amb altres aspectes”, ha declarat.
Savall ha apuntat que un patrimoni com el seu format per conjunts musicals com per exemple Hespèrion XXI “són projectes que només poden existir si tenen darrera seu una estructura estable, uns recursos i un espai on poder treballar”.