Actuació musical a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm. ©Gaspar Morer

La música prendrà de nou l’Antiga Fàbrica Estrella Damm per Sant Jordi

Figa Flawas, La Fúmiga, Els Amics dels Arts, Blaumut i Scorpio seran alguns dels 22 artistes que actuaran en l'antic recinte industrial entre les 12 i les 21 hores de la diada

Sant Jordi és un dia de roses, llibres, llegendes, dracs i, també, de música. L’Antiga Fàbrica Estrella Damm tornarà a celebrar aquesta diada amb actuacions musicals d’artistes catalans, que posaran la banda sonora a una jornada que inclourà també signatures de discos, propostes gastronòmiques i un market de llibres, vinils, roses i articles que, a més de versar sobre la temàtica de Sant Jordi, tindran finalitat solidària. 

Figa Flawas, La Fúmiga, Els Amics dels Arts, Blaumut, Scorpio, Meritxell Neddermann, Lildami i Triquell seran alguns dels 22 artistes que protagonitzaran el Sant Jordi Musical d’enguany, en un esdeveniment que començarà a les 12 del migdia i que s’allargarà fins a les 21 de la nit a l’antic recinte fabril, al número 515 del carrer Rosselló de la capital catalana. 

Els artistes no només actuaran, sinó que també signaran discos als assistents, emulant la tradicional signatura de llibres que omple els carrers per Sant Jordi. No ho faran només els cantants i grups que actuaran durant la jornada, sinó que s’hi sumaran altres artistes, entre els quals figuren La Pegatina, 31 FAM, o Flashy Ice Cream. 

El Sant Jordi Musical també reserva un rellevant paper per a la gastronomia, amb propostes a càrrec de foodtrucks locals. L’antic recinte industrial s’omplirà de les olors i sabors d’Onze Frànkfurts, dels tacos de Salsa, del peix de The Fish&Chips Shop, les crêpes de María Una Crep, les milaneses de Chalito i les hamburgueses de Fileteando. 

Tot i el rol destacat dels discos, tampoc faltaran els llibres. Podran comprar-se en un market de The Store Team, en el qual també podran trobar-se vinils i CDs de segona mà, sempre amb la música com a protagonista. L’eterna acompanyant del llibre a Sant Jordi, la rosa, també tindrà el seu paper, amb un marcat caràcter solidari. L’esdeveniment comptarà amb una parada solidària de roses tant naturals com artesanals, que inclourà també detalls amb temàtica de Sant Jordi elaborats per entitats socials, i un taller per a estampar bosses de roba, de l’entitat SaóPrat. 

Antiga Fàbrica Estrella Damm
Actuació musical a l’antic recinte industrial d’Estrella Damm.

Altres de les entitats autores dels productes solidaris seran l’Associació Diversitat Funcional d’Osona, el Centre Especial de Treball Apunts, Creu Roja, Amics de la Gent Gran, Fundació Finestrelles, Fundació Portolà, Fundació Roure, Vicente Ferrer i l’Hospital Sant Joan de Déu. Els beneficis del market es destinaran a Creu Roja i al seu programa Extrema Vulnerabilitat. A més, Damm ha organitzat una recollida de llibres entre els col·laboradors de la companyia, i els beneficis de la seva venda es destinarà a programes educatius de la Fundació Servei Solidari, per fer arribar la cultura de Sant Jordi més enllà de la diada.