El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha inaugurat el centre aquest dimarts.

El propietari de la marca Ufesa inverteix 22 milions a Catalunya i crearà 100 llocs de treball

El grup fabricant de petits electrodomèstics B&B Trends, propietat dels empresaris Àngel Riudalbàs i Jorge Tornini, inaugura un parc industrial a Santa Margarida de Montbui

El grup B&B Trends, propietari de la marca d’electrodomèstics Ufesa, ha invertit 22 milions d’euros en un nou parc industrial a Santa Margarida de Montbui (Anoia). Les noves instal·lacions disposen d’una superfície de 33.000 metres quadrats destinades a la distribució de petits aparells electrodomèstics i es preveu que generin 100 nous llocs de treball.

Aquest grup industrial, que també opera amb les marques Di4, Valory, Calma, LifeVit y Zelmer, és propietat dels empresaris Àngel Riudalbàs i Jorge Tornini, exdirectius de Taurus, que també han invertit en altres empreses com Indox, Precintia i Ondulados Carme i, recentment, s’han adjudicat la unitat productiva de Coveright Surfaces. La marca Ufesa la van adquirir al grup BSH —de la multinacional Bosch— l’any 2018.

B&B Trends opera a més de 80 països i compta amb dos centres de fabricació de petits electrodomèstics a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental), on té la seva seu, i a Vitòria (planxes i centres de planxat). També disposa de centres d’R+D+ a Polònia i la Xina.

Al parc industrial de Santa Margarida de Montbui s’ha ubicat un centre logístic de 7.500 metres quadrats per a la distribució de la marca Ufesa a Europa, triplicant la capacitat actual d’emmagatzematge i distribució de la companyia. Segons l’empresa, el nou centre està dotat de sistemes de gestió avançats amb radiofreqüència i tecnologia RFID. Les instal·lacions també inclouen l’ampliació del laboratori d’R+D+i, la creació d’un servei d’atenció al client centralitzat i un centre de reciclatge d’aparells i residus elèctrics per fomentar la sostenibilitat.

En el mateix recinte aquest dimarts també s’ha inaugurat una nova fàbrica de l’empresa Ondulados Carme, propietat dels mateixos accionistes i dedicada a la fabricació de planxes de cartró pel sector de l’embalatge i la indústria gràfica. Amb aquesta planta la capacitat productiva ha passat de 40 a 140 milions de metres quadrats.

“Aquest projecte suposa una decidida aposta del grup pel creixement, a través del desenvolupament de noves tecnologies per part dels nostres centres de R+D+I. Les noves instal·lacions són fonamentals per a la nostra expansió a tot el Sud d’Europa”, ha afirmat Àngel Riudalbàs durant l’acte d’inauguració, encapçalat pel president de la Generalitat, Pere Aragonès.