Enrique Tomás i els germans Torres tancaran la temporada de ‘Moments Estel·lars’

El dilluns 3 de juliol l'empresari rei del pernil ibéric i els xefs del restaurant Cocina Hermanos Torres, que ha rebut recentment les tres estrelles Michelin, analitzaran el rol que la gastronomia exerceix en la projecció internacional de la marca Barcelona

The New Barcelona Post celebrarà el dilluns 3 de juliol a l’auditori de la CASA SEAT la darrera sessió de la temporada del cicle The New Barcelona – Moments Estel·lars, que tornarà a partir de setembre. Tindrem com a convidats Enrique Tomás i els cuiners Sergio i Javier Torres, propietaris de Cocina Hermanos Torres, l’emblemàtic restaurant barceloní que el mes de novembre passat va guanyar la tercera estrella Michelin.

Moderats pel periodista i professor de la UPF-BSM Toni Aira debatrem amb ells sobre el rol que exerceix la gastronomia en la projecció internacional de la marca Barcelona i sobre com els xefs i les grans marques d’alimentació locals han contribuït a posicionar la ciutat com un referent absolut del bon menjar i a situar-se al capdamunt del podi mundial en qualitat de vida.

Precisament, l’esdeveniment tindrà lloc dues setmanes després que la capital catalana hagi reafirmat el seu lideratge culinari gràcies a la proclamació del restaurant Disfrutar com el millor d’Europa i segon del món, segons el rànquing The World‘s 50 Best Restaurants. A més, Catalunya acaba de ser designada regió mundial de la gastronomia l’any 2025 gràcies a un jurat internacional que ha considerat que el país ofereix una experiència gastronòmica única per la fusió de sabors, la seva aposta per la innovació i la qualitat de la matèria primera. Altres factors que s’han valorat són la dedicació i la professionalitat de les persones relacionades amb el sector de l’alimentació i l’hostaleria i la diversitat del potent teixit productiu.

La sessió Gastronomia, motor de la marca Barcelona tindrà lloc el dilluns 3 de juliol a les 18:30h hi comptarà amb la col·laboració de la CASA SEAT, Must Media GroupBarcelona Global. Per assistir-hi com a públic i poder formular també preguntes als ponents cal reservar plaça prèviament. Per aconseguir una entrada gratuïta, fes clic aquí.

Un cop superat el sotrac que va suposar la pandèmia, amb Enrique Tomás i els germans Torres comentarem aquestes darreres notícies que omplen d’optimisme al sector i abordarem l’actual moment d’auge que viu la restauració, propiciat per les bones perspectives del sector turístic i l’arribada a la ciutat de visitants de més poder adquisitiu gràcies a l’eclosió de hubs digitals i d’empreses que demanen talent global. Els restauradors de la ciutat seran també els més beneficiats per la celebració, l’any vinent, de la Copa Amèrica de Vela.

Totes les enquestes indiquen que la qualitat de l’oferta culinària és un dels elements més apreciats pels visitants de la ciutat i això no seria possible sense la força del sector agroalimentari català, que genera un volum de negoci de més de 43.000 milions d’euros, xifra que equival al 19% del PIB de Catalunya, segons dades de la Generalitat.

L’empresari Enrique Tomás.

Empresari fet a si mateix, Enrique Tomás (Badalona, 1966), compartirà amb els lectors de The New Barcelona Post un autèntic cas d’èxit: la creació des de Barcelona d’una marca que ha esdevingut líder mundial en pernil ibèric. Tot va començar amb l’obertura fa 40 anys d’una botiga al mercat de la Salut de Badalona i avui Enrique Tomás és una empresa que el 2022 va obtenir una facturació rècord de 103 milions d’euros, xifra que aquest any preveu duplicar. El grup compta amb més de 130 botigues, fonamentalment a Espanya, però també opera a França, Regne Unit, Itàlia, Andorra i en diferents països d’Amèrica, com Mèxic, Argentina, Perú, República Dominicana o els Estats Units, on és present a Texas i, recentment, ha desembarcat a Miami (Florida).

Aquest any, Enrique Tomás preveu portar també les botigues de pernil fins al Japó, on projecta l’obertura de cinc establiments a Tòquio i Kyoto amb un soci local. La firma s’ha convertit, a més, en un destacat operador als aeroports, on ha engegat diferents formats de restauració i s’ha adjudicat el concurs per gestionar les màquines de vending de l’Aeroport del Prat. Per crear totes aquestes propostes, com l’anomenat espai Foodies’, Enrique Tomás col·labora habitualment amb xefs prestigiosos com Albert Adrià, Nandu Jubany o Carlos Abellán. Una de les seves darreres col·laboracions l’ha feta amb els germans Torres, tal com ens explicarà durant la sessió de Moments Estel·lars.

Els bessons Torres, xefs de Cocina Hermanos Torres.

Nascuts el 1970, Javier i Sergio Torres s’han convertit en dos dels xefs més mediàtics d’Espanya i fa poc més de mig any que han aconseguit consagrar el seu èxit en guanyar la tercera estrella Michelin per a Cocina Hermanos Torres, el restaurant que van obrir el 2018 al barri de les Corts. Es tracta del tercer restaurant de Barcelona que actualment forma part de l’Olimp de la gastronomia, juntament amb l’Abac de Jordi Cruz i Lasarte, del xef Martín Berasategui. A Catalunya hi ha un quart restaurant amb tres estrelles, El Celler de Can Roca, a Girona.

Sergio i Javier Torres tenien clar que volien ser xefs des de nens i, a finals dels anys 80 i als 90 es van formar en alguns dels millors restaurants tant d’Espanya com de França, aprenent de grans mestres com Jean-Louis Neichel, Alain Ducasse o Santi Santamaria, del restaurant del qual, El Racó de Can Fabes, Javier Torres va ser cap de cuina fins al 2005. El 2008 van apostar per treballar junts i obrir el seu propi restaurant, Dos Cielos, a la planta 24 de l’Hotel Meliá Sky. El 2018 van decidir canviar les altures per un restaurant a peu de carrer situat en un antic taller de pneumàtics que van transformar en una espectacular cuina oberta sota el lema Rebre, acollir i compartir.