Autobús turístic de Julià a Londres, passant per davant del Big Ben.

Julià suma forces per liderar el bus turístic de Londres

L'empresa catalana s'alia amb la sevillana City Sightseeing i la britànica Stagecoach per dominar aquest mercat a la capital del Regne Unit, amb una demanda potencial de 32 milions de viatgers

La ciutat de Londres és una de les destinacions més visitades del món i la competència entre els diferents operadors turístics per aconseguir la màxima quantitat de clients és ferotge. Aquest és el cas dels busos turístics, amb una demanda potencial de 32 milions de viatgers. De fet, la capital del Regne Unit va ser la primera que va oferir aquest servei a tot Europa. La llarga tradició ha conduït a un mercat on quatre operadors pugnen per fer-se amb el lideratge.

Un d’ells és català, el grup Julià, que està present en aquest segment a través de City Tour WorldWide. A Londres opera des de 2015, amb uns 160.000 usuaris per any, però els seus busos turístics també circulen per Barcelona, Madrid, Sant Sebastià, Roma, Marràqueix o Tànger. Per reforçar la seva posició a la ciutat britànica, s’ha aliat amb la sevillana City Sightseeing, amb una forta presència al Regne Unit i un dels principals operadors internacionals, i la britànica Stagecoach Group, el major operador de busos del país.

“Volem oferir les millors rutes de bus turístic de Londres. Aquest serà el nostre objectiu. Som tres operadors de referència en els nostres respectius àmbits d’activitat i compartim la vocació de servei, qualitat i seguretat com a eixos fonamentals de la nostra actuació”, sosté el conseller delegat de Julià, José Francisco Adell.

Al Regne Unit, l’empresa barcelonina només ofereix busos turístics a Londres, mentre que City Sightseeing està present a moltes ciutats més, com Edimburg, Stratford-upon-Avon —on va néixer Shakespeare—, Bath, York, Oxford, Glasgow i Brighton.

Començarà a operar amb una flota d’11 vehicles

A partir del 20 de maig començaran a circular els autobusos de dos pisos que resultaran d’aquesta unió entre Grupo Julià, City Sightseeing i Stagecoach Group. Arrencaran amb una flota d’11 autobusos, amb la previsió d’arribar fins als 40 com a màxim en un termini d’entre tres i quatre anys. La companyia catalana i la sevillana s’encarregaran de la comercialització i la distribució del servei, mentre que la britànica serà la responsable de l’operativa i la logística.

La ruta de dues hores inclourà els espais més icònics de Londres, com el Big Ben, el Parlament, la Torre de Londres, Trafalgar Square, el London Eye o el Palau de Buckingham. Els busos comptaran amb una audioguia en 11 idiomes, wifi, rampa i espai per a persones amb mobilitat reduïda, a més de les noves necessitats incorporades per la pandèmia, com dispensadors de gel hidroalcohòlic.

Més enllà dels busos turístics

Els busos turístics són una de les línies de negoci del Grupo Julià, però no l’única. En primer lloc, compta amb diverses companyies d’autobusos: Autocares Julià, que ofereix línies regulars, transport escolar i servei discrecional a Espanya; Direct Bus, que enllaça Barcelona i Andorra, i Nadal, que opera a Andorra. Així mateix, el grup inclou l’agència de viatges Julià Travel i el touroperador especialitzat Julià Tours.

Amb més de 85 anys d’activitat, aquest grup empresarial està present a Espanya, Andorra, Regne Unit, Itàlia, Mèxic, Argentina, Puerto Rico, Marroc, els Estats Units i els Emirats Àrabs Units. Té una cartera de més de 12 milions de clients a nivell internacional. Recentment, ha demanat ajuda a la SEPI per fer front a l’impacte de la pandèmia en la seva operativa.