La cantant, pianista i compositora Meritxell Neddermann. ©ACN/Pere Francesch

Meritxell Neddermann: “A ‘Suelta’ em sento més exploradora, juganera i atrevida”

El nou treball de la compositora, que és la pianista de la gira internacional de Jorge Drexler, camina entre el pop i l'electrònica

La cantant, pianista i compositora Meritxell Neddermann ha publicat Suelta (Halley Records), el seu segon treball discogràfic després de In the backyard of the castle (Halley Records), de l’any 2020. Un disc en el qual la cantant se sent “molt més exploradora, juganera i atrevida” que en el treball anterior. En una entrevista amb l’ACN, Neddermann explica que Suelta té un doble camí, un més pop amb cançons amb una estructura més tradicional i un altre, més electrònic i que busca altres sons. La cantant és la pianista de la gira internacional de Jorge Drexler i reconeix que el músic uruguaià ha estat una gran inspiració per a ella.

Neddermann comença la creació del disc i les cançons per la música, les melodies, mentre que les lletres li arriben de manera secundària. “Em sento més juganera amb la música, però en aquest disc he intentat fer unes lletres més endreçades i compactes, cosa que no havia pensat tant en l’altre àlbum”.

Pel que fa el leitmotiv de Suelta, explica que en aquesta ocasió ha fet més d’observadora exterior que del que li passava a ella. “He fet més de narradora”, assegura Neddermann. La pianista ha coproduït el disc amb Carles Campi, col·laborador habitual de Vetusta Moral i Jorge Drexler. “Molta base de les cançons ja els hi he portat molt pensades i treballades a Campi i amb ell hem acabat de donar-li la volta, i el procés ha estat genial”.

Meritxell Neddermann
Meritxell Neddermann forma part del cartell musical de La Mercè. ©ACN/Pere Francesch

L’àlbum camina entre el pop, l’electrònica i la música experimental.  Neddermann considera que hi ha dos camins en l’àlbum, un més pop amb cançons amb una estructura més tradicional i l’altre camí que és més electrònic i que busca altres sons. “Des del principi vaig veure que quedaria un disc com una muntanya russa, amb un i altre estil”.

La compositora assenyala que li agradaria en un futur fer coses més experimentals i urbanes i explorar aquests dos extrems.

L’àlbum és també resultat del bon moment que està vivint la cantant, en el qual és la pianista de la gira internacional de Jorge Drexler des de fa més de dos anys, un fet que li ha permès obrir un concert a San Francisco del cantant uruguaià o fer algun concert propi a Argentina. Ara segueix de gira amb el cantant, que encara durarà uns mesos.

La cantant també presentarà el seu nou disc a Buenos Aires i a Madrid. ©ACN/Pere Francesch

Neddermann apunta que Drexler és una persona molt “àvida de saber”, motivada amb el que fa, i “entusiasta de les cançons, del llenguatge, de la música i del cant. És inspirador estar rodejada de gent així, que no perd mai la part infantil en el millor dels sentits. Ell m’ha inspirat molt en aquest sentit”. Indica que Drexler ha escoltat algunes de les cançons de Suelta, però no l’ha obligat a seure per escoltar el disc, diu amb un somriure.

Entre els referents musicals que escolta la cantant cita Bon Iver, James Blake, Laura Mvula, Sufjan Stevens, “tot el que fa Jordi Savall”, així com la música coral i la música clàssica. També li agrada Ferran Palau, Judit Neddermann i Jordi Serradell.

Meritxell Neddermann va presentar l’àlbum al Mercat de Música Viva de Vic i al Festival Vincles de Sant Cugat i ha actuat aquest divendres a Barcelona en el marc de la Mercè. També té programat un concert a Buenos Aires el 8 d’octubre i al Café Berlín de Madrid, el 26 d’octubre.