Mercè Conesa, Blanca Sorigué, Teresa Cunillera, Ada Colau, Pere Navarro i Joaquim Ferrer.

Pere Navarro: “Barcelona és la capital global de la nova economia”

Ja marxa a tota màquina la Barcelona New Economy Week (BNEW) que ha començat avui a la Estació de França, un dels escenaris pels que passaran els més de 300 ponents que participaran en aquest fòrum fins divendres.

[dropcap letter=”A”]

la inauguració d’aquest disruptiu esdeveniment de caràcter híbrid i 100% professional, Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca (CZFB), ha assegurat que el BNEW emergeix del cor de Barcelona cap al món, situant a la ciutat com la punta de llança de la innovació y la digitalització al sud d’Europa. Amb participants de més de 100 països diferents, Blanca Sorigué, directora general del CZFB, ha destacat que aquest “serà un dels esdeveniments més internacionals que s’han celebrat a Barcelona”.

Igualment, Navarro ha destacat que el congrés s’ha plantejat en funció dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS) per a reivindicar així solucions pels reptes als que s’enfronta la societat.  Així, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat que la crisis de la Covid-19 ha de servir “com a oportunitat per avançar cap a un model econòmic més sostenible i resistent” y ha subratllat la importància de treballar juntament amb el teixit empresarial. En aquesta línia, la delegada del Govern en Catalunya, Teresa Cunillera, ha afirmat que el BNEW pot ser la cita que serveixi per a mostrar que “al centre de l’economia han d’estar les persones”.

L’acte d’inauguració s’ha celebrat a l’Estació de França.

Per això, Navarro ha animat als 9.000 participants a interactuar a la plataforma digital del esdeveniment amb l’objectiu de generar noves sinèrgies econòmiques. En aquest sentit, el secretari d’Empresa i Competitivitat de la Generalitat de Catalunya, Joaquim Ferrer, s’ha felicitat que esdeveniments com el BNEW “donin resposta a les oportunitats” en matèria d’innovació i digitalització que s’estan creant durant aquesta crisis.

Fins al divendres, el BNEW generarà unes 160 hores de televisió en què es faran debats, xerrades i panels amb l’objectiu d’impulsar el networking i generar oportunitats econòmiques entre els milers de participants registrats.  L’esdeveniment, organitzat pel CZFB té un pressupost de dos milions d’euros y ha generat més de 500 llocs de treball directes e indirectes.