Pere Navarro i Blanca Sorigué a la presentació de BNEW 2021.
Pere Navarro i Blanca Sorigué a la presentació de BNEW 2021.

Comença la segona edició de BNEW amb rècord d’assistents i participants

La Barcelona New Economy Week, organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​manté el format híbrid amb 12.000 inscrits i 800 speakers per abordar les problemàtiques de la nova economia en diversos sectors

La segona edició de la Barcelona New Economy Week (BNEW), organitzada pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), arrenca aquest dimarts 5 d’octubre amb un rècord d’assistents: 12.000 persones inscrites de 145 nacionalitats i la participació de 800 speakers, la meitat d’ells dones. L’esdeveniment en format híbrid —presencial i online— també ha doblat les àrees temàtiques que s’abordaran per analitzar i buscar solucions a les problemàtiques de la nova economia, de manera que als vessants que es van debatre l’any passat —logística, Real Estate, comerç electrònic, indústria digital i zones econòmiques— s’han afegit la sostenibilitat, ciència, mobilitat, talent i ciutat.

Al llarg dels propers quatre dies, del 5 a el 8 d’octubre, Barcelona es transformarà de nou en la capital mundial de la nova economia amb la celebració de més de 200 sessions, equivalents a 240 hores de continguts. Un dels punts forts de BNEW seguirà sent el seu programa de networking per generar contactes entre tots els assistents a l’esdeveniment, sent l’únic gran esdeveniment multisectorial que permet sinergies entre empreses i professionals d’activitats molt diverses, però sempre amb la innovació com a punt d’unió. En la seva primera edició, BNEW va propiciar més de 25.000 contactes entre les diverses empreses assistents a l’esdeveniment. L’exclusiva plataforma tecnològica de BNEW serà l’encarregada de creuar totes les dades de tots els assistents, i les empreses podran aprofitar totes les oportunitats de visibilitat a través de l’espai BVillage. Les relacions empresarials són una activitat de molt interès que, segons la directora general del Consorci, Blanca Sorigué, es va iniciar a principis de setembre “en el mateix moment en què es va obrir el registre d’inscripcions”.

El certamen s’iniciarà amb l’acte institucional d’inauguració presidit per l’alcaldessa de Barcelona, ​​Ada Colau, que estarà acompanyada per la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i la secretària d’afers econòmics i fons europeus del Departament d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Maria Matilde Villarroya Martínez; a més del delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona, ​​Pere Navarro, i la directora general de l’entitat, Blanca Sorigué. La inauguració tindrà lloc a l’Estació de França de Barcelona, ​​un dels espais emblemàtics de la ciutat que, al costat de La Pedrera, Movistar Centre, Casa Seat, Roca Barcelona Gallery i la Boqueria, seran escenaris per a la multitud de sessions que es portaran a terme.

En la seva primera edició, BNEW va propiciar més de 25.000 contactes entre les diverses empreses assistents a l’esdeveniment

El delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, va destacar durant la presentació de l’esdeveniment que “BNEW 2020 va convertir Barcelona en la capital mundial de la nova economia i aquest any serà igual”. A més, els organitzadors de l’esdeveniment subratllen que la Barcelona New Economy Week genera 200 llocs de treball directes i altres 700 indirectes, contribuint al seu torn a l’economia local.

La major part de les 12.000 empreses participants estaran representades per alts directius, i del total, més de mil són startups. Cal destacar també que, amb un 50% d’internacionalitat, la major participació prové d’Espanya, Veneçuela i Colòmbia. En aquest sentit, Navarro va esmentar el lliurament de premis a la millor innovació de BNEW, on es reconeixerà la startup més innovadora de cada un dels sectors presents. Un acte que tindrà lloc el dijous 7 d’octubre i que comptarà amb l’assistència de la vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, a l’Estació de França. Finalment, el mateix escenari acollirà la cloenda de l’esdeveniment, el divendres 8 d’octubre, amb la participació de la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.