Representació d'un pessebre i els Reis Mags d'Orient flotant a l'aigua, davant del moll de la Fusta.

El Port de Barcelona s’il·lumina amb l’arbre de Nadal més gran

Reafirma la seva aposta per Barcelona amb la segona edició de Nadal al Port, amb l’objectiu d’esdevenir un espai de trobada i enfortir la relació port-ciutat i contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica, adaptant-se al context actual i establint un estricte protocol amb mesures d’higiene, distància social i limitació d’aforament.

Els llums tornen al Port de Barcelona, amb un espectacle de colors i música presidit per l’arbre de Nadal més gran de Catalunya, amb 31 metres d’alçada. La instal·lació compta amb un recorregut que permet veure els diferents llums que s’han encès aquestes festes al Moll de la Fusta, amb una representació del pessebre i els Reis Mags d’Orient, a més de l’arbre de Nadal. També s’han il·luminat vaixells històrics del Museu Marítim i les palmeres del Moll de la Fusta, convertint-lo en un bulevard de llum i esdevenint un carrer més de la ciutat de Barcelona. Tot això s’acompanyarà amb música cada tarda des de les 17.30 hores i es podrà visitar des del 2 de desembre fins al 6 de gener al Port Vell.

L’arbre de Nadal al moll de la Fusta és el més alt de tot Catalunya, amb 31 metres d’alçada.

La segona edició de Nadal al Port s’ha adaptat a les mesures de seguretat e higiene per la covid-19, mantenint el seu compromís amb la ciutat amb un format més reduït. El Port de Barcelona ha tornat a programar l’esdeveniment nadalenc per reafirmar la seva aposta per Barcelona, amb l’objectiu d’esdevenir un espai de trobada i enfortir la relació port-ciutat i contribuir a la dinamització social, cultural i econòmica.

L’espectacle nadalenc del Port vol ser un dels punts de referència d’aquestes festes a la ciutat, omplint-la de llum i color, tant per terra com per mar amb una combinació de tradició i modernitat. “Des del Port de Barcelona, en l’àmbit de port-ciutat, tenim tota la voluntat de sumar amb la ciutat de Barcelona per poder planificar, de manera conjunta, activitats a l’aire lliure, activitats orientades a les famílies i als barcelonins i barcelonines”, exposa la seva presidenta, Mercè Conesa.

“Des del Port de Barcelona, en l’àmbit de port-ciutat, tenim tota la voluntat de sumar amb la ciutat de Barcelona”, exposa Mercè Conesa

L’edició d’aquest any de Nadal al Port també vol donar suport al comerç de la zona, restauradors i gastronomia convidant als barcelonins a passejar pel Port Vell, tot i que no comptarà amb la fira de Nadal que es va fer l’any passat, amb una oferta gastronòmica i artesanal, per qüestions de seguretat per la pandèmia. Malgrat tot, per a la presidenta del Port de Barcelona, aquest espectacle nadalenc permet “dinamitzar” la zona del Moll de la Fusta, com es va demostrar amb la “bona acollida” que va tenir fa un any.

Per accedir al recinte, s’ha de llegir els codi QR que hi ha als accessos.

L’encesa de llums

La Carmela, la Sol, l’Emma i el Bernat han estat els encarregats d’il·luminar el Port de Barcelona aquest Nadal. Els quatre, fills de treballadors de la infraestructura, han estat els protagonistes de l’encesa de llums que ha donat el tret de sortida a les festes al moll de la Fusta, on també van participar la presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, i el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni.

Inauguració de la segona edició de Nadal al Port amb Mercè Conesa i Jaume Collboni.

A l’acte d’inauguració, el passat 2 de desembre, els quatre nens van anar prement un gran botó vermell —havent-se posat abans el corresponent gel hidroalcohòlic— i van anar encenent els diferents llums que conformen la segona edició de Nadal al Port. Primer, la Carmela va encendre els llums que hi ha a les palmeres del passeig i als vaixells històrics del Museu Marítim. Després, la Sol i l’Emma ho van fer amb la representació del pessebre i els Reis Mags d’Orient que floten a l’aigua, davant del moll. Per últim, el Bernat va ser l’encarregat d’il·luminar l’arbre de Nadal, prenent llum al ritme de la nadala Fum, fum, fum, interpretada per l’Orfeó Català.

Moment en el qual el Bernat apreta el botó vermell per encendre el gran arbre de Nadal.

Aquesta nadala serà una de les que sonaran cada tarda al Moll de la Fusta, en un espectacle de llums, música i color al Port Vell de Barcelona. Però no serà l’única cançó que se sentirà. I feel good de James Brown i Last Christmas de George Michael també ho faran, acompanyades de la banda sonora de Pirates del Carib.

Estricte protocol de seguretat per la covid-19

La segona edició de l’espectacle nadalenc del Port de Barcelona també s’ha adaptat al context de la covid-19. Per això, la celebració d’aquest Nadal al moll de la Fusta ha estat molt meditada i s’ha prioritzat la seguretat per davant de tot.

En aquest sentit, s’ha previst un estricte protocol amb mesures d’higiene, distància social i limitació d’aforament per accedir a l’arbre de Nadal i les instal·lacions al moll de la Fusta. S’ha habilitat un recorregut tancat i unidireccional que serà controlat per personal de seguretat. A més, abans d’accedir, els visitants hauran d’escanejar un codi QR per emplenar un formulari i així controlar l’aforament en tot moment.

Els protagonistes de l’encesa de llum miren com s’il·lumina l’arbre de Nadal.
Tags from the story
,