TheNBP Factory

Salvador Sobral: “Per a mi cantar és viure. És l’únic que sé fer”

El jove cantautor portuguès Salvador Sobral, guanyador el 2017 del Festival d'Eurovisió, parla en exclusiva per a Banc Sabadell i The New Barcelona Post, després d'actuar al Festival Jardins de Pedralbes de Barcelona.

[dropcap letter=”P”]

er a mi, cantar és viure. Encara que sembli un clixé, és l’únic que sé fer “. D’aquesta manera s’expressa el cantant portuguès Salvador Sobral, que en dates recents ha actuat al Festival Jardins de Pedralbes i que ha conversat en exclusiva per Banc Sabadell i The New Barcelona Post. El jove músic presenta el seu primer àlbum, Excuse me, que reflecteix, segons les seves paraules, “la recerca d’una personalitat artística, fent versions de bolero o d’un swing ràpid. I són composicions també meves i del meu amic Leonardo Aldrey. És el primer disc, amb totes les seves coses bones i coses dolentes d’un primer disc ”

El seu primer disc d’autoria Excuse me és un viatge que comença en el jazz i que té influències de la Bossa Nova i d’Amèrica Llatina. Co-produït pel pianista Júlio Resende, el compositor Leonardo Aldrey i el propi Salvador Sobral, ha estat editat per una de les més importants discogràfiques portugueses, Valentim de Carvalho.

Nascut a Lisboa, el cantant i músic portuguès és una de les grans promeses de l’escena musical a Espanya i Portugal.

En 2017 el seu tema Amar pelos dois es va emportar la màxima puntuació de la història del Festival d’Eurovisió, donant d’aquesta manera al triomf a Portugal per primera vegada en el concurs. La cançó va ser escrita i produïda per la seva germana Luisa Sobral i és una clara mostra de la delicadesa, naturalitat i elegància musical de l’artista.

Salvador Sobral torna als escenaris després de recuperar-se de l’operació de trasplantament de cor a què es va sotmetre a finals de l’any passat i torna amb moltes ganes. El de Barcelona, ha estat el seu segon concert a Espanya.