La cerimònia d'entrega dels premis s'ha fet aquest any de forma virtual.

Xangai, escollida a Barcelona com l’Smart City’ de 2020

Els World Smart City Awards s'entreguen cada any per reconèixer les iniciatives i projectes més destacats en la indústria de la innovació i la transformació urbana

La ciutat de Xangai (Xina) ha estat escollida la Smart City de 2020 a l’Smart City Live, l’edició més digital de l’Smart City Expo World Congress, la cimera internacional sobre ciutats intel·ligents organitzada per Fira de Barcelona.

 

El denominat smart city plan (2016-2020) de Xangai ha aconseguit el premi en la categoria de ciutat. Aquest pla està centrat en el desenvolupament d’una àmplia gamma de recursos ciutadans, com el desplegament d’una infraestructura digital universal, una plataforma de govern electrònic, un city brain i un programa d’integració de tecnologies de la informació i indústria. Segons Fira de Barcelona, els objectius estratègics del pla i els seus assoliments han estat claus en la decisió del jurat.

Sota el nom Smart Xangai—People-Oriented Smart City, el projecte preveu el desplegament de la infraestructura digital necessària per convertir-se en la primera ciutat Dual Gigabit, aconseguint una cobertura 5G completa al centre urbà i també aconseguint una cobertura de fibra Gigabit del 99% a la ciutat.

A més, la iniciativa de govern electrònic ha aconseguit convertir-se en una eina útil per als seus ciutadans i ha registrat ja més de 14,56 milions d’usuaris entre una població total de més de 24 milions.

L'Smart City Expo es converteix aquest any en l'Smart City Live, un esdeveniment virtual adaptat al context de la covid-19.
L’Smart City Expo es converteix aquest any en l’Smart City Live, un esdeveniment virtual adaptat al context de la covid-19.

Premis pels projectes més destacats de transformació urbana

Els World Smart City Awards es lliuren cada any per reconèixer les iniciatives i projectes més destacats a la indústria de la innovació i la transformació urbana. Enguany, s’ha creat una nova categoria, la d’Innovació covid-19, i el guardó ha estat per a Werkit (Estats Units) per un projecte per millorar el treball a Zàmbia.

Els premis restants —Enabling Technologies, Urban Environment, Mobility, Governance & Economy, and Living & Inclusion— han estat per al municipi de Shenzhen (Xina); Siemens i Microsoft; Pantonium Inc. (Canadà); Zencity (Israel), i el Govern de l’Estat de Alagoas (Brasil), respectivament.