Barcelona té una de les millors marques turístiques del món. ©HEMAV

Barcelona, la vuitena ciutat del món més atractiva per viure, treballar, investigar i visitar

Barcelona segueix estant molt ben posicionada en els principals rànkings internacionals pel seu atractiu a l'hora de viure i treballar i pel seu potencial emprenedor i d'atracció del sector tecnològic.

Barcelona ha continuat l’any 2020 i en les previsions per al 2021 en les primeres posicions de rànquings econòmics internacionals de referència. Segons l’informe The World‘s Best Cities 2021 elaborat per Resonance Consultancy, la capital catalana és la vuitena millor ciutat del món, situant-se darrere de Londres, Nova York, París, Moscou, Tòquio, Dubai i Singapur. Los Ángeles i Madrid ocupen la novena i desena posició, respectivament.

 

 

Resonance Consultancy destaca el clima i la qualitat de vida de Barcelona, la seva arquitectura, les seves platges i els seus barris, que la converteixen en “una ciutat europea ideal”. Segons l’informe, la ciutat ha liderat els programes per fer front als efectes del turisme de masses, i posa com a exemple les mesures adoptades per frenar el lloguer d’habitatges turístics a Airbnb. També recull el fort impacte de la pandèmia i esmenta que és possible que el 40% dels bars i restaurants de la ciutat ja no puguin tornar a obrir.

Pel que fa als resultats parcials del rànquing, els millors resultats de Barcelona són la 7a plaça en promoció a Internet seguit de la 9a en qualitat urbana, l’11a en programació cultural i la 12a en infraestructura i atractivitat.

5è ‘hub d’startups’ més gran d’Europa

Segons l’estudi EU-Starts-Up 2020, Barcelona és una de les bases europees de referència d’startups i la cinquena millor ciutat del món per establir-hi una startup, per darrere de Londres, Berlín, París i Amsterdam. La classificació destaca la situació actual de la ciutat i posa com a exemple deu startups amb base a Barcelona que han continuat creixent al 2020 malgrat la crisi: MediQuo, Factorial, PayFlow, Holded, Landbot.io, Amenitiz, LearnLife,  Tradler, Remy Robotics i Hubtype.

Diagonal Mar
Panoràmica de Diagonal Mar i del districte 22@. ©TAVISA

7a ciutat del món amb millor marca

Barcelona forma part del Top 10 del  Saffron City Brand Barometer 2020, que recull les marques de turisme més fortes, amb els millors actius i reputació. Tenen en compte valors com la diversitat d’atractius, els baixos índexs de criminalitat o els alts nivells d’hores de sol, elements que contribueixen a una percepció positiva entre els turistes internacionals. La classificació està liderada per París, Londres, Tòquio, Nova York, Singapur i Dubai. Per darrere Barcelona se situen Madrid, Viena i Moscou.

2a al món en estratègia d’atracció del sector ‘tech’ i 8a tecnològica de futur

L’informe anual de la revista fDi Intelligence, del grup Financial Times, situa Barcelona com a segona millor ciutat en estratègia d’atracció del sector tecnològic dins del rànquing que lidera Londres,  dels 50 ecosistemes tecnològics europeus avaluats. Com a elements destacats, la classificació destaca que malgrat la situació, Barcelona s’ha vist reforçada, com a amfitriona dels principals esdeveniments tecnològics mundials, com ara Mobile World Congress i Smart City Expo, i consideren la ciutat i a Catalunya com “una destinació líder al mapa d’ecosistemes tecnològics mundials”. Destaquen també en aquest estudi les infraestructures de la ciutat, “inclosos parcs científics, nou universitats i un districte d’innovació, el 22@, de 200 hectàrees, que ajuden a reforçar l’atractiu de Barcelona per a empreses tecnològiques internacionals”.

En paral·lel, el nou rànquing Top 10 Tech Cities of the Future 2020/21 de la revista FDI situa Barcelona en 8a posició en la classificació global entre les ciutats europees tecnològiques del futur i en 5è lloc pel que fa a millors perspectives per rebre  inversions en innovació, tecnologia i startups, només per darrere de Londres, Dublín, París i Amsterdam. D’acord amb aquesta font, Barcelona i Catalunya tenen la 2a millor estratègia d’Europa per captar al sector tech.