Tienda Stick No Bills Barcelona
La botiga Stick No Bills Barcelona, situada a Ciutat Vella, just darrere del mercat de Santa Caterina.

Una botiga a Ciutat Vella rescata cartells històrics de Santa Eulalia

Una parella d'empresaris britànics obren a la ciutat un local on venen pòsters 'vintage'

A Meg Gage Williams li costa creure que el local on ha obert la seva tercera botiga de cartells antics hagués estat abans una senzilla ferreteria. Creu que és una ubicació icònica, just darrere del mercat de Santa Caterina i molt a prop del Museu Picasso i el Moco. “És un barri que m’interessa molt”, explica l’empresària britànica, qui va viure fa molts anys a la ciutat catalana i el seu record l’ha fet tornar. “Barcelona està al centre del món”, diu asseguda en un dels sofàs vintage que ha posat per provocar una sensació retro com la dels pòsters que pengen en l’establiment on no paren d’entrar turistes.

Stick No Bills, així es diu, és la tercera botiga que ha obert Gage Williams, després de les que té a altres destinacions turístiques com Mallorca i Sri Lanka. En els tres llocs ha residit i va ser al país asiàtic on va començar, juntament amb el seu marit, Philip James Baber, a col·leccionar pòsters i van obrir el seu primer local, a més d’una botiga online. Recol·lectaven cartells protagonitzats per James Bond, Hollywood o Bollywood, però ben aviat van veure que els clients preferien aquells que il·lustraven les ciutats i els llocs més coneguts de Sri Lanka a la fi del segle XIX.

Com els demanaven que s’expandissin, van aterrar a Mallorca, on es van mudar després de viure a Sri Lanka. Aquí va entrar Carlos Andreu Cantarell com a soci inversor, un empresari barceloní que els ha ajudat a trobar el seu lloc a la ciutat. No volen detallar la inversió que ha suposat posar en marxa aquesta botiga a Ciutat Vella. S’han contractat cinc treballadors.

Amb 650 pòsters impresos ja a Barcelona, tenen 2.000 més en el magatzem. Destaca la recuperació que han fet de cartells de la botiga de moda de luxe Santa Eulalia, fets en els anys 20 i 30 del segle passat, i signats per artistes com José-Luis Rey Vila. Els preus van des dels 4 euros de les postals fins als 29 i 39 euros dels pòsters, quan no són edicions limitades, i entre els 45 euros i els 795 euros quan són edicions limitades. El cartell més gran que està penjat a la botiga, amb les lletres de Barcelona fetes d’or, se situa en els 16.000 euros. “No són el típic souvenir“, remarca Gage Williams, qui creu que botigues com la seva, pensades principalment per als visitants que abunden en un barri cada vegada menys barceloní, contribueixen a projectar a la ciutat.

Cartel Santa Eulalia
Un dels cartells que s’han recuperat de Santa Eulalia.