Unmanned Life
Unmanned Life està especialitzada en robòtica avançada per a drons. ©UNMANNED LIFE

Unmanned Life situarà el seu ‘hub’ de robòtica al 22@

L'empresa britànica ha llogat una nau al polígon industrial del Poblenou, a escassa distància de l’Avinguda Diagonal, per desenvolupar el centre tecnològic que traslladarà de Brusel·les a Barcelona

Dos mesos després d’anunciar-lo, el projecte del hub de robòtica avançada que l’empresa Unmanned Life vol desenvolupar a Barcelona, ha començat a caminar: la companyia britànica ha llogat una nau industrial al 22@.

El recinte, de 1.295 metres quadrats de superfície total distribuïda en 4 plantes, està ubicat al polígon industrial del Poblenou, a escassa distància de l’Avinguda Diagonal. Unmanned Life té previst la contractació pel centre de Barcelona d’una vintena de persones que se sumaran a l’actual equip d’innovació.

La companyia britànica desenvolupa tecnologia de robòtica avançada que permet la gestió de grans flotes de robots i drons i fins ara operava una part de la seva base d’innovació des de Brusel·les (Bèlgica), però la climatologia és un element clau per validar els seus productes, i Barcelona li pot oferir. Així ho ha destacat el conseller delegat de Unmanned Life (UM Autonomous Systems), Nicolas Zylberglajt, que ha afirmat que “un dels motius clau del seu trasllat han estat les condicions meteorològiques de Barcelona, ​​molt més favorables que les de Bèlgica, de manera que volar amb drons és més fàcil i segur”.

D’altra banda, ha pesat en la decisió de la tecnològica que la capital catalana disposa d’un important ecosistema d’innovació avançada i té un destacat posicionament en la indústria robòtica. Alhora, també hi té a veure el desenvolupament del sector TIC.

Gerard Plana, director d’industrial i logística de la immobiliària Forcadell, que ha assessorat al grup britànic en aquesta operació, ha destacat que “l’èxit de consolidació del 22@ com a districte tecnològic ha estat gràcies a la diversitat de l’oferta immobiliària que la zona proposa, capaç d’adaptar-se a les necessitats diverses de la demanda”. Segons Plana, les corporacions poden optar no només a edificis corporatius d’obra nova, sinó també instal·lacions de caràcter industrial, en un entorn amb serveis de tota mena i comunicacions excel·lents amb la ciutat”.

Nicolas Zylberglajt Unmanned Life
EL CONSELLER DELEGAT D’UNMANNED LIFE, EN UNA INTERVENCIÓ TELEMÀTICA AL MWC. ©UNMANNED LIFE

El passat mes de novembre, Unmanned Life també va anunciar la finalització d’una ronda de finançament de 2,3 milions d’euros liderada per Telus Ventures (Canadà), el segment d’inversió estratègica de l’empresa de tecnologia de comunicacions Telus Corporation, i Wayra, el hub d’innovació oberta de Telefónica. Altres inversors principals van ser Venionaire Capital, Jota2Group, MOTEC Ventures i Alpere Capital.

La inversió redundarà en una nova fase de desenvolupament del programari d’Intel·ligència Artificial de la marca britànica que desplega, controla i orquestra múltiples tipus de robots que es connecten a través de diferents xarxes, com WIFI, 4G i 5G. Aquest software té un ampli potencial, especialment en l’àmbit de la indústria 4.0.

Tags from the story