Unmanned Life
Unmanned Life està especialitzada en robòtica avançada per a drons. ©UNMANNED LIFE

Unmanned Life trasllada de Brussel·les a Barcelona un ‘hub’ de robòtica avançada

L'empresa britànica ubicarà a la capital catalana les instal·lacions i personal que té ara a Bèlgica, on treballa amb tecnologia punta per gestionar grans flotes de robots i drons i crear solucions per a smart cities i smart factories

L’empresa Unmanned Life (UM Autonomous Systems) ha decidit traslladar de Brussel·les (Bèlgica) a Barcelona el seu centre tecnològic de robòtica avançada, per escalar les seves operacions a Europa. El hub de la companyia britànica desenvolupa tecnologia de robòtica avançada que permet la gestió de grans flotes de robots i drons. Aquesta innovadora tecnologia possibilita la creació de noves solucions per a smarts cities i smart factories, així com la gestió avançada de grans infraestructures.

Fundada el 2015, Unmanned Life compta amb clients a tot el món, principalment a Europa, per als quals ara treballarà des de les noves instal·lacions al 22@ de Barcelona. El centre tecnològic, inicialment, es cobrirà amb els 15 empleats que ja hi treballen, però la companyia ha avançat que contractarà 20 persones més, en concret enginyers de programari i de robòtica, i també crearà un equip de vendes i màrqueting.

El conseller delegat d´Unmanned Life, Nicholas Zylberglait, ho ha explicat durant una reunió a Londres amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Zylberglait ha concretat que les condicions climàtiques a Catalunya són més favorables per als vols de drons que les belgues i ha destacat l’accés al talent qualificat, la potència del sector TIC i un entorn business-friendly com les raons per instal·lar-se a Barcelona.

Unmanned Life
Reunió entre el màxim responsable de Unmanned Life i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, a Londres.

“Creiem fermament que Barcelona és un hub de tecnologia líder des del qual podem créixer i fer escalar les nostres operacions a Europa. És l’aliança perfecta a la nostra seu de Londres, on ens centrarem en mercats internacionals com Orient Mitjà i Amèrica del Nord”, ha expressat Zylberglait, segons recull un comunicat del Departament d’Empresa i Treball.

Aquesta és una nova inversió en indústria 4.0 que escull Barcelona per a la seva expansió, després de les ja anunciades per les multinacionals Festo, Pepsico, Microsoft, Essity, The Knot Worldwide, Alliance Healthcare i Veriff.

En aquest sentit, el conseller Torrent ha destacat la importància del projecte d’Unmanned Life perquè l’empresa britànica treballa amb el teixit industrial, amb què interactua de forma directa, per la qual cosa aquesta nova inversió és especialment estratègica per a Barcelona i Catalunya.

Els responsables d’Unmanned Life coneixen l’ecosistema tecnològic de Barcelona, ​​ciutat on han participat a l’última edició de Mobile World Congress (MWC) i van ser una de les empreses seleccionades per l’Startup Connection Hub celebrat a la fira eDelivery Barcelona, ​​al juny del 2020.

Unmanned Life
El conseller delegat d’Unmanned Life, en la seva intervenció telemàtica aquest any al MWC. ©Unmanned Life
Tags from the story