bodas.net
Bodas.net opera des de Barcelona i Sant Cugat del Vallès.

El propietari de Bodas.net situarà a Barcelona el seu centre tecnològic d’operacions internacionals

La multinacional nord-americana The Knot Worldwide tria la capital catalana per la seva capacitat d'atraure talent. La seva plantilla a Catalunya ja suma 500 persones i ara coordinarà des d'aquí 850 treballadors de l'àrea tècnica repartits per tot el món.

El grup The Knot Worldwide, especialitzat en la planificació digital de noces, referma la seva implantació a Barcelona reforçant el centre tecnològic d’operacions internacionals, a través de la seva divisió Bodas.net.

La companyia ha triat Barcelona per “la seva posició privilegiada” en el sector tecnològic i la seva capacitat per atreure talent. També ha pesat en la seva decisió que Bodas.net, una de les principals marques del grup al món, amb instal·lacions a Barcelona i oficines a Sant Cugat de Vallès, és un referent en el sector de l’organització online —tant per a particulars com per a empreses— per a la celebració d’enllaços matrimonials. La plantilla actual a Catalunya arriba a les 500 persones.

Actualment, la seu tecnològica internacional del grup està situada a Sant Cugat de Vallès, encara que compta amb un centre tecnològic complementari a Barcelona ciutat, al carrer Balmes. Des d’ambdues oficines es desenvoluparan els productes tecnològics, així com diferents innovacions per al negoci global. A més, des de Barcelona es coordinarà a més de 850 empleats en total, gran part de perfil tech, de 23 nacionalitats, i majoritàriament dones (61,6%). Es preveu seguir ampliant l’equip pròximament, segons ha informat la companyia.

Per potenciar des de la capital catalana el centre tecnològic, la multinacional ha triat a l’actual president de la divisió Internacional & Growth, Àngel Llull. El directiu ha explicat que es tracta d’un repte important per a ells unificar, liderar el desenvolupament i estar al capdavant d’equips diversos i multiculturals des de Barcelona, ​​ja que el centre gestionarà les operacions de 14 mercats en què la multinacional The Knot Worlwide està present, repartits per Europa, Àsia i Amèrica Llatina. El mercat dels Estats Units mantindrà la seva pròpia central d’operacions, que s’ocupa també de l’àrea de Canadà.

Per reforçar l’equip del nou hub tecnològic, la multinacional nord-americana ha fitxat David Xicota —provinent de Simon Electric— com a vicepresident per a l’àrea d’enginyeria, i Anna Bisart com a directora de personal, amb més de 20 anys d’experiència en el sector treballant en empreses com Johnson & Johnson, General Electric i Hewlett Packard.

Actualment, a nivell mundial, The Knot Worldwide disposa d’una base de dades detallada amb més de 700.000 professionals del sector de les bodes —prop de 50.000 en el cas d’Espanya— i ofereix a les parelles o empreses eines per preparar la seva llista de convidats, gestionar el seu pressupost, trobar als seus proveïdors, etc.

En els diversos mercats en què està present, The Knot Worldwide opera amb diferents dominis com WeddingWire, TheKnot.com, Matrimonio.com, Mariages.net, Casamentos.pt, Bodas.com o Hitched.co, entre d’altres.

El centre gestionarà les operacions de 14 mercats d’Europa, Àsia i Amèrica Llatina

Bodas.net és un dels casos d’èxit sorgits de la factoria catalana Intercom. L’empresa va ser impulsada per Nina Pérez i Francesc Baldrich, treballadors d’eMagister, l’any 2008 i ràpidament es va convertir en un referent en el sector gràcies a l’ús de la tecnologia i la seva ràpida internacionalització. L’any 2015 l’empresa va ser comprada per WeddingWire, la firma líder dels Estats Units. El 2019, WeddingWire es va fusionar amb The Knot i va néixer el nou grup The Knot Worldwide.

Àngel Llull, Bodas.net
Àngel Llull, responsable del ‘hub’ tecnològic per a Europa, Àsia i Amèrica Llatina.

L’anunci de la multinacional coincideix amb la celebració la setmana passada a Barcelona d’un dels esdeveniments més destacades en el món de la moda nupcial, la Barcelona Bridal Fashion Week que en l’edició d’aquest any s’ha limitat a la celebració d’una gala sota el lema A new beginning (Un nou començament). Un eslògan que fa referència a la recuperació de el sector —que genera uns 3.500 milions d’euros— després del període de pandèmia en què es van anul·lar i es van posposar molts enllaços.

Segons dades de Bodas.net, els pronòstics per al segon semestre del 2021 són positius, perquè durant el tercer trimestre s’ha produït un 37% més de registres en aquesta web respecte al trimestre anterior, i s’han duplicat les xifres del primer trimestre, amb un creixement del 94,5%. Per 2022, s’espera superar les xifres prepandemia amb un increment de més del 20% en la celebració de noces, respecte de 2019. La plataforma xifra en els 20.500 euros el preu mitjà d’un casament a Espanya, amb una assistència de 130 convidats de promig.

bodas.net Barcelona
Les instal·lacions de Bodas.net al carrer Balmes, a Barcelona.