La residència CRAL disposa de 27 places.

Fiatc creix amb la compra de la residència Cral de Sant Just Desvern

La mútua barcelonina operarà ara quatre centres que sumen 487 places residencials i preveu ampliar la xarxa amb dos equipaments més els anys vinents

Fiatc Residencias acaba de tancar la compra de la residència CRAL Sant Just, ubicada a Sant Just Desvern (Barcelona) i amb una trajectòria de més de vint anys d’experiència. Es tracta d’un centre per a 27 persones que permet a Fiatc endinsar-se en un nou segment de mercat: el de les residències de dimensions reduïdes que busquen oferir un allotjament assistencial en un entorn més familiar. “No descartem fer operacions similars en un futur”, destaca el grup assegurador, que té en marxa un pla per incrementar la seva presència en aquest sector.

Amb aquesta adquisició, la filial de Fiatc passa a gestionar quatre centres residencials per a persones grans que sumen 487 places residencials i 105 de centre de dia. A més, disposa de 32 apartaments amb serveis, amb un equip total de 251 professionals. Les residències es troben a Sant Just Desvern (CRAL), Sant Cugat del Vallès (Cugat Natura), Cornellà de Llobregat (Blau Almeda) i Mollet del Vallès (Les Masies de Mollet.)

El grup Fiatc, que presideix Joan Castells, avança que en els propers anys preveu continuar ampliant la seva oferta a l’àrea de Barcelona i en altres zones del país, amb projectes ja en curs que li permetran comptar amb un total de sis residències amb 787 places. Un dels centres de pròxima obertura es denomina Mirador de Gràcia i estarà ubicat al carrer Vallpar de Barcelona.

Segons Fiatc Residencias, “la compra del centre CRAL no significarà cap alteració pel que fa al servei ofert a les persones residents i els seus familiars, ni en les condicions d’aquest, igual que es manté sense canvis l’equip de vint professionals que actualment té cura dels residents més grans”.

Fiatc Residencias ofereix assistència integral a persones majors de 65 anys autònomes o dependents en centres propis amb un model assistencial que denomina Atenció Centrada en la Persona (ACP), amb una filosofia que contempla “un tracte proper, personalitzat i respectuós, qualitat de servei i esperit de millora contínua de la mà d’un equip multidisciplinari i expert en la cura de gent gran”.

El Grup Fiatc va tancar l’exercici del 2021 amb un volum d’ingressos per primes de 772,86 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 6,15% respecte a l’any anterior, superior a l’alça assolida el 2020 (+5,46%). De nou, la companyia va créixer per sobre de la mitjana del sector, que es va situar al 5%. L’asseguradora barcelonina va comptabilitzar un benefici net de 15,46 milions, xifra que s’eleva a 17,43 milions en termes de grup consolidat, és a dir, tenint en compte les seves filials.