Joan Manuel Castells Molinero FIATC
Joan Manuel Castells Molinero, nou director general de Fiatc Seguros.

Fiatc nomena Joan Manuel Castells director general

La mútua d'assegurances barcelonina remodela la cúpula directiva, que tindrà a Marisa Galán i a Francesc Xavier Sellarès com a directors generals adjunts

Remodelació de la cúpula directiva de l’asseguradora barcelonina FIATC Seguros, considerada com la segona mútua d’assegurances més gran d’Espanya. El consell d’administració de l’entitat ha nomenat Joan Manuel Castells Molinero com a director general, una posició que fins ara no existia a l’organigrama de la mútua, que comptava amb un president executiu, Joan Castells Trius, i tres directors generals adjunts.

Castells Molinero era un dels tres directors generals adjunts, càrrecs que també ocupaven Vicente Cosín i Marisa Galán. Segons ha explicat FIATC, Cosín s’ha jubilat, mentre que Galán, responsable de l’Àrea Tècnica, ha estat confirmada al càrrec. En paral·lel, s’ha ascendit a la posició de director general adjunt a Francesc Xavier Sellarès, responsable de l’àrea de Recursos Humans. Per tant, a partir d’ara hi haurà un president, un director general i dos directors generals adjunts. A més, s’han incorporat al comitè de direcció, la directora de l’àrea Legal, Alejandra Barba, i la directora de Sinistres, Mar Latorre.

El nou director general és fill del president de la mútua i es va incorporar a FIATC el 2017 com a director d’Estratègia i Desenvolupament Corporatiu. Des de llavors, ha liderat la creació i posada en marxa del pla estratègic de l’entitat per al 2021-2025. Abans, l’executiu havia desenvolupat la seva carrera com a analista a entitats com Morgan Stanley i també va ser associat sènior de la firma de capital risc barcelonina Abac Capital.

FIATC Seguros va tancar l’exercici del 2021 —l’últim amb dades disponibles— amb un volum d’ingressos per primes de 772,86 milions d’euros, xifra que suposa un increment del 6,15% respecte de l’any anterior, superior a l’alça aconseguida el 2020 (+5,46%). De nou, la companyia va  créixer per sobre de la mitjana del sector, que se situa al 5%. L’asseguradora amb seu a Barcelona va assolir un benefici net de 15,46 milions, xifra que puja a 17,43 milions en termes de grup consolidat, és a dir, tenint en compte les seves filials.

Els 772,86 milions en primes situen FIATC entre les 18 primeres entitats d’assegurances de no vida a Espanya i la segona mútua d’assegurances. D’aquesta xifra, 290,99 milions corresponen a l’àrea de vida i decessos i 481,86 milions a la de no vida. En paral·lel al negoci assegurador, el Grup FIATC és el propietari de la Clínica Diagonal —a Esplugues de Llobregat— i té residències per a gent gran a Cornellà, Sant Cugat i Mollet del Vallès, entre altres negocis.

A començaments d’any, FIATC va anunciar un acord per adquirir una participació majoritària a Igualatorio de Previsión Sanitaria de Seguros (Ipresa), una companyia que opera a la província de Guipúscoa des del 1946, fet que li permet reforçar-se al País Basc. A més, el mes de setembre passat va impulsar el seu negoci de residències en comprar la residència CRAL Sant Just, ubicada a Sant Just Desvern (Barcelona) i amb una trajectòria de més de vint anys d’experiència.