El complex es va estrenar el 2018 i té un centenar de botigues.

El grup francès Frey compra el centre comercial Finestrelles per 127 milions

La companyia redobla la seva aposta per Catalunya, on ja va adquirir Parc Vallès i ara desenvolupa un projecte a Lleida

Nova inversió estrangera a l’àrea metropolitana de Barcelona. La companyia immobiliària francesa Frey, que cotitza al mercat Euronex de París, acaba d’adquirir el 100% del centre comercial Finestrelles, ubicat a Esplugues de Llobregat, per 127,5 milions d’euros. El venedor ha estat el grup promotor belga Equilis, que es va estrenar a Espanya amb aquest projecte comercial, inaugurat el novembre del 2018. Frey ja va invertir a Catalunya fa quatre anys amb la compra del centre comercial Parc Vallès de Terrassa i ara també té un projecte a Lleida, on preveu invertir 100 milions amb el grup Eurofund.

El nou propietari destaca la posició estratègica de Finestrelles, al peu de la Ronda de Dalt i amb una àrea d’influència de 470.000 habitants “que tenen un poder adquisitiu superior a la mitjana de Catalunya i el conjunt d’Espanya”. També subratlla la proximitat del centre comercial a les oficines de grans empreses com Nestlé i Coca-Cola Europacific Partners i a campus universitaris que sumen 37.000 estudiants. Frey preveu obtenir aquest any unes rendes de 8,14 milions d’euros amb l’explotació de Finestrelles, xifra que inclou les places d’aparcament i els lloguers dels locals, que actualment registren una ràtio d’ocupació del 96,5%.

Aquest centre comercial urbà a l’aire lliure, el darrer a construir-se a l’àrea de Barcelona, ​​rep una mitjana de set milions de visitants a l’any i compta amb una superfície total construïda de 99.630 m² i una superfície bruta per llogar (SBA) de 39.250 m² distribuïda entre més de 100 botigues. H&M, Zara, Mango, Kiabi, Bershka, Decathlon, Alcampo, MediaMarkt i AliExpress són alguns dels principals operadors del complex, juntament amb un hipermercat Alcampo i un gimnàs VivaGym. També hi ha una àrea gastronòmica de més de 2.000 m² que inclou set restaurants. En total, a Finestrelles, que gestiona Cushman & Wakefield, hi treballen unes 1.300 persones.

“Aquesta nova adquisició reforça la nostra presència a Ibèria. Frey continua amb la seva estratègia d’expansió, amb l’ambició d’esdevenir el líder europeu del comerç minorista sostenible. El Centre Comercial Finestrelles és un actiu de gran qualitat. Conté tots els fonaments que apreciem a Frey i permetrà al grup desplegar tota la seva experiència en gestió i animació. Estem molt contents d’integrar-lo a la nostra cartera de propietats”, ha afirmat Antoine Frey, president i conseller delegat del grup comprador.

“Aquesta transacció representa un punt d’inflexió important al nostre mercat i al sector del retail, en ser una compra per part de capital institucional en una de les principals ciutats espanyoles. També demostra l’interès creixent dels inversors pels centres comercials a mesura que es confirma el retorn a nivells de 2019 en termes d’afluències i vendes. Encara que hi ha una certa inquietud sobre la situació macroeconòmica a Europa, la necessitat d’invertir en bons actius basats en ingressos segurs a llarg termini continua sent encara més rellevant avui dia”, han explicat dos dels assessors de la transacció, Steven Weaving, de RPE, i Rupert Lea, de Cushman & Wakefield. El comprador ha estat assessorat per Perez Llorca, Arcadis i Grant Thornton.

Frey és una companyia jove, nascuda el 2007, per desenvolupar un nou concepte de centre comercial sostenible a l’aire lliure. L’empresa gal·la, certificada com a B-Corp, opera a França, Espanya i Portugal, on explota diversos actius valorats en 1.400 milions d’euros que sumen més de mig milió de metres quadrats.