Weekday va obrir divendres al Passeig de Gràcia amb Consell de Cent. ©Marcela Grassi

H&M porta a Barcelona la marca Weekday i Nespresso estrena un nou model de botiga

Les grans marques mantenen el seu interès per Barcelona. El grup suec H&M ha obert a la capital catalana la primera botiga a Espanya de la marca Weekday i Nespresso ha portat a la ciutat el seu nou model d'establiment en un local recentment inaugurat a la Rambla Catalunya.

[dropcap letter=”S”]

ense grans inauguracions i en un context difícil des del punt de vista econòmic i social a conseqüència de la pandèmia, en els últims dies dues marques internacionals han obert nous establiments al centre de Barcelona. Es tracta de dues obertures que ja estaven projectades abans de l’emergència sanitària, però que aporten llum a un moment de foscor marcat pels comerços que opten per abaixar definitivament la persiana.

El grup H&M va estrenar divendres Weekday, la primera botiga a Espanya de la seva cadena de moda urbana i sostenible, orientada a un públic jove d’entre 20 i 35 anys, compromès amb les causes socials i amant de la customització. L’establiment està ubicat al número 33 del Passeig de Gràcia, a la cantonada amb Consell de Cent. Es tracta d’un local d’uns 400 metres quadrats que anteriorment estava ocupat per Kiehls i per Òptica 2000. La botiga, de dues plantes, té com a element emblemàtic principal una gran escala pintada de color groc fluor.

Interior de la botiga barcelonina de Weekday. ©Marcela Grassi

H&M va comprar Weekday el 2008 i ha implantat la marca en països com Bèlgica, Regne Unit, Alemanya, França o Dinamarca, fins a teixir una xarxa de 57 establiments. La roba texana (denim) és el punt fort de Weekday, que assegura que el 80% dels seus productes estan fabricats amb materials sostenibles. Un dels seus principals reclams són els estampats (print) que realitza en la mateixa botiga i que van canviant periòdicament. Un dels projectes de la cadena, batejat com Zeitgeist consisteix a imprimir cada setmana nous lemes i dissenys que fan referència diversos aspectes de l’actualitat. El serigrafiat, sobre samarretes o dessuadores, es realitza en un taller que hi ha a la mateixa botiga. Per a la seva estrena al Passeig de Gràcia s’ha dissenyat un estampat amb la marca Barcelona sobre un dibuix dels edificis de l’skyline de la ciutat.

L’estampat que ha creat Weekday per la seva estrena a Barcelona.

A més de Weekday, H&M, que controla més de 5.000 botigues, opera amb altres cadenes com Cos, Monki, & Other Stories, H&M Home, Arket i Afound.

La camiseta Barcelona diseñada por Weekday.

Fa unes setmanes també ha estrenat nova botiga Nespresso, encara que en aquest cas es tracta d’un trasllat, ja que la marca suïssa de cafè en càpsules ha tancat la macro-botiga que tenia al Passeig de Gràcia, a l’antic Bulevard Rosa. La firma ha optat per reubicar-se a Rambla Catalunya, un eix comercial que considera més idoni en estar més enfocat a marques de consum local, davant del Passeig de Gràcia, més orientat als visitants internacionals.

La nova botiga de Nespresso a Rambla Catalunya.

El trasllat ha permès, a més, portar a Barcelona el model de boutique d’última generació de Nespresso, que fins ara a Espanya només era present al carrer Velázquez de Madrid. Situada al número 67 de Rambla Catalunya, a la confluència amb Aragó, la botiga compta amb una superfície de 479 metres quadrats, en un local que abans havia ocupat Zara.

Thomas Reuter, director general de Nespresso a Espanya.

Segons Nespresso, el nou concepte de boutique persegueix millorar l’experiència de compra dels clients i reforçar el posicionament de la marca a favor de la sostenibilitat i l’economia circular. “La botiga permet submergir a client en una experiència diferent al voltant del cafè a través d’àrees seqüenciades i nous codis arquitectònics que generen una atmosfera acollidora i de qualitat. Tot això en coherència amb el nostre compromís amb la sostenibilitat que ens porta a incorporar sistemes en la boutique que redueixen el consum d’energia, així com punts de recollida que faciliten al consumidor el reciclatge de càpsules”, explica Thomas Reuter, director general de Nespresso Espanya. L’executiu subratlla que “la marca sempre ha estat molt vinculada amb Barcelona”, on ara posseeix una xarxa de dotze punts de venda.

La botiga de Nespresso a Rambla Catalunya permet recollir en dues hores les compres que s’han realitzat en línia i és també el centre de preparació de les comandes efectuades per clients de Barcelona i que volen rebre-les a casa el mateix dia.

A tot Espanya, Nespresso posseeix 72 botigues i més de 800 en l’àmbit internacional. La xarxa espanyola és gestionada per l’empresa catalana Daba, que és la que executa la inversió en les boutiques i contracta el personal. Daba, a més, és l’única empresa autoritzada per distribuir i vendre en el mercat espanyol les càpsules Nespresso a través de tots els canals de venda. Aquesta companyia és propietat del grup Cobega, de la família Daurella, principal accionista de l’embotelladora europea Coca-Cola European Partners.

És la primera botiga Nespresso que adopta el nou format a Barcelona i la segona d’Espanya.